Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mennyire általános, hogy egy...

Mennyire általános, hogy egy baba milyen nehezen alszik el? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Lassan 2 hónapos a fiam, és születése óta nagyon nehezen alszik el. Azt hittem, idővel javul majd a helyzet, de inkább rosszabbnak látom, mint előtte. Csak karban alszik el, de úgy is minimum fél óra az altatás, de van, hogy egy óra, és sokszor sírdogálva alszik el-ezt nappal kb 4-szer, éjjel 3-szor csináljuk végig. Az tény, hogy hasfájós, de nem hiszem, hogy minden altatásnál fáj a hasa. Már megfigyeltem, hogy kb. 1-1,5 órát bír ébren, mindig időben elkezdem altatni, amikor már kicsit kezd álmosodni. Próbáltam már többször berakni a kiságyba és úgy altatni, de képtelenség...Nem mi szoktattuk a kézben alvásra, már a kórházban se lehetett letenni, mert úgy nem aludt el, csak karban. Vannak más, ennyire rossz alvó babák? Mit lehet tenni, hogy ha karban is, de legalább gyorsabban elaludjon? Az biztos, hogy nem fogom sírni hagyni.
2021. febr. 21. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha a hasa fáj, valószínűleg azért alszik el nehezen. Lehet, beszélni kellene a gyermekorvossal vagy a védőnővel, hogy ajánljon rá vmit. Amúgy az én fiam is sokszor nehezen alszik el, többnyire csak kézben tud elaludni. Ő is már a kórházban ilyen volt, vannak ilyen babák. Amúgy neki is sokat fáj a hasa, de vettem anti colic cumisüveget (Avent, Mam), úgy tűnik, ez bevált. Amit még ajánlok, az a hordozó kendő.
2021. febr. 21. 13:27
 2/7 A kérdező kommentje:
A hasfájást már elég jól kordában tudjuk tartani espumisannal meg biogaiaval, ezért nem gondolom, hogy ez lenne az oka.
2021. febr. 21. 13:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Harmadik fiamnál volt így - őt ekkora korában néha hordozókendőbe raktam, úgy hogy a feje is bent legyen, az arca persze nem. Ilyenkor aludt el gyorsan és mélyen, utána simán be lehetett rakni kiságyba.

Minden gyerek és helyzet más, de egy próbát megér...

2021. febr. 21. 13:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Esetleg megfelelő alvási rutin picit könnyíthet a helyzeten. Ráhangolni az alvásra.
2021. febr. 21. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Nàlunk is szörnyű volt(mèg mindig az) az altatàs. Szintèn hasfàjòs volt nagyon. Azt gondolom, hogy vannak ilye tipusù gyerekek, akik ha fejre is àllsz (valaki ìrta az alvàsi rutint, tùlfàradàst, stb) nehezen fog elaludni. Bàr ha a hasfàjòs időszak vèget èr, talàn vàltozik nàlatok.

Nàlunk 4 hòsan volt a mèlypont, amikor 2-3 òràig altattam.

2021. febr. 21. 15:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok, meg annyit, hogy bőven a 4. Trimeszterben vagytok es vannak ilyen babàk, nem szoktatàs kèrdèse. High need baby/ többemberes baba(fb csoport is van) kifejezès talàn nèzz utàna.

Hordozòkendőt pròbàltàtok?

2021. febr. 21. 15:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy túl korán kezded altatni? Talán korán van még hozzá akkor, amikor "csak kicsit álmos", és érdemes lenne megvárni, míg jobban elfárad. Annyival tudlak biztatni, hogy el fog múlni! Nálunk is 2 hósan volt a legrosszabb a helyzet, aztán 3-4 hós korától már magától alszik el, egyáltalán nem kell már altatni.
2021. febr. 23. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!