Hány hónaposan lehet járókába tenni a babát ÁLTALÁNOSÁGBAN?

Igazából születésétől kezdve, csak az felesleges.
Szerintem amikor már aktívabb, akkor érdemes járókába tenni, úgy, hogy rád lásson, és te is rá.

Lányomat 5 hónaposan tettem be. Fiamat születésétől, ott volt az egyik játszószőnyege, és nagyon jól el volt/ el van ott. A fiamat a lányom miatt tettem be, 2 év köztük a korküli és a nagy mindig túl erősen szeretgette meg a kicsit ennyi.
Mostanában nem divat a járóka, sokan ellenzik, szerintem nagyon jó dolog, hallottam olyan babáról akit fél évesen már nem tudtak beleszoktatni, nálunk ilyen gond nem volt, célszerű azelőtt elkezdeni, mieőltt helyet változtat a baba:)

Találkoztam már itt a gyk-n azzal a jelenséggel, hogy járóka alatt a bébikompot értették.
Ha te is arra gondolsz, akkor a válasz: leginkább soha. Nagyon káros dolog, több okból is, egyrészt járásra készteti a babát, ezáltal kimaradhat, lerövidülhet a mászós időszak, ami később egy csomó problémához vezethet. Másrészt túlterheli a baba gerincét és a csípőfejlődésnek sem tesz jót. Amúgy a bébikompok használati utasítása szerint akkortól lehet beletenni a babát, amikor már önállóan tud ülni.
Ha a rendes rácsos (vagy hálós) járókára gondolsz, abba bármikor beleteheted a babát, újszülött korban is.

Tiszteletem mindenkinek, hogy gyorsan reagáltak a kérdésemre! Igazából bébikompra gondoltam. Most tudtam meg, hogy én azt hittem járókára. De akkor lehet hogy maradok az "originál" járókánál, és bébikompot mellőzöm!
De! A járókának mi értelme??? Ugyanis abba is nekiütheti magát a 7 hónapos fiam vagy lefejeli szegény. Ilyen erővel akkor maradhat a kiságyban is nem??? mi az előnye a járókának!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!