Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mitől függ, hogy a baba...

Mitől függ, hogy a baba átalussza e az éjszakát?

Figyelt kérdés
Nem kevés esetben fórumokon olvasom, hogy már 6-8 hetesen is átalusszák a babák. Hát, szerintem ilyenről csak álmodhatok, az én 2 hónapos kisfiam mindig eszik 2-3 max 4 óránként éjjel-nappal... issz baba. Mitől függ ez szerintetek? Függhet a tej összetételétől, idegrendszer, gyomor nagysága?
2021. jan. 28. 16:38
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
5-ös: külön kiságya van, velünk egy szobában kb egy méterre tőlem. Ha jelenleg külön szobába raknánk abból állna az éjszakám, hogy rohangálnék a szemközti szobába..Mindig ránézek, mert sajnos van, hogy feljön neki a tejcsi éjjel, amitől nyeldes, köhög álmában, rám hozva a frászt..Büfiztetem, de néha nem büfizik vagy ha büfizik is előfordult már, hogy feljött és nem köpi ki, visszanyeli :( Jeleztem a gyerekorvosnak, de azt mondja ez nem reflux,mert hízik, nem hány, csak egy kicsi visszajön neki, ami normális. Ez éjjel kaja után akár 1-2 órával is előfordul.. Doki javaslatára kissé oldalt fektetem, kitámasztva, reflux párnát is vettem, de így is csinálja, doki sem foglalkozott vele különösebben. Így biztos nem rakom külön szobába egyelőre, mert parázok,hiába van légzésfigyelőnk. Múltkor meg keresztbe fordult a kiságyban, mai napig nem tudom hogy sikerült neki, úgy találtam rá reggel, hihetetlen 🙉 (63 cm és 5700 grammos baba)
2021. jan. 28. 17:07
 12/23 A kérdező kommentje:
7-es: néha elalszik hason, de éjszaka nem, oldalt kell fektetnem orvosi javaslatra.. Próbálom este jobban "lefárasztani", játszunk a játszószőnyegen, apával is van, hasra rakjuk, tornázunk, fürdünk...több ötletem nincs, de már annak is örülnék, ha csak 2x kelne fel, jelenleg 3x 4x kelünk éjjel...
2021. jan. 28. 17:15
 13/23 anonim ***** válasza:

5# és 7# vagyok

Értem, így valóban nehéz, ezt az időszakot akkor "túl kell élni". Én is oldalt altattam a babámat egy jó ideig, amíg bukósabb volt, szerencsére ez javult, illetve most már nem nyeli annyira félre, mint korábban, csak köhög picit tőle (én is a bébiőrön át hallom, mindig felébredek rá, és fülelek, hogy minden oké-e).

Kitartást!

2021. jan. 28. 17:25
 14/23 anonim ***** válasza:
28%

Tápszeres babák hamarabb átalusszák és utána is jobb alvók kivéve ha hasfájósak/fogzanak.

Nyilván van kivétel mind 2 táborban,de ez a fő ok.

2021. jan. 28. 17:52
 15/23 anonim ***** válasza:
#1 Én is ezt gondoltam, de rá kellett jönnöm, hogy nem feltétlenül függ össze azzal hogy mit eszik. Két gyerekem van, mindketten tápszeresek, illetve a fiam nekem is már csak volt, mert 4,5 éves. Ő 2-3 hetes korától 12 órákat aludt éjszaka, 0 ébredéssel. Fogzás alatt is, szepa alatt is, mozgásfeljődés alatt is, mindig is. Semmi nem billentette ki. A lányom 7 hónapos, és tegnap volt az első átaludt éjszakája. Eddig is volt, hogy csak 1-2x kelt, de olyan is, hogy 6x. Pedig enni nem eszik ő sem éjszaka már rég, kb. másfél hónapos kora óta. És ugyanúgy külön szobában, külön ágyban alszik, ahogy a fiammal is volt. Mégis várni kellett erre 7 hónapot.
2021. jan. 28. 17:57
 16/23 anonim ***** válasza:

A lányom 5 éves, és még mindig kel éjszaka (6 hós korától nem eszik, iszik éjjel) szintén iszisz bana.

Az ikreim tápszeresek az elejétől. Ők 10 hónaposak és kelnek éjf~l ill 4körül enni.

Pedig rendes vacsorát esznek utána 1,5 óra múlva tápszert az elalvás előtt.

Lefáradnak napközben rendesen, de nem túlzottan. Szóval passz

2021. jan. 28. 17:59
 17/23 anonim ***** válasza:
8 hetesen az enyém is vegigaludta. 6 hónapos kora óta meg nem 🤷🏼‍♀️
2021. jan. 28. 18:09
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
6 és 8 hetes koruktól alszanak 10-12 órát egyhuzamban, anyatejesek. Fogalmam aincs, mitől függ.
2021. jan. 28. 20:45
 19/23 anonim ***** válasza:
28%
Lehet, hogy azt hiszi a szülő, hogy a gyerek àtaludta az èjjelt, közben csak csendben volt, mikor felèbredt. El nem tudom kepzelni, hogy egy pici baba tènyleg ataludjon egy èjjelt.
2021. jan. 28. 21:08
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy nem tudod elképzelni, meg van ilyen. Nyilván ahogy a felnőtteknek úgy a gyerekeknek is van mikro ébredése. De akkor ennyi erővel senki sem alussza át az ejjelt. Ha csendben van és szépen visszaalszik akkor ugyanaz a szitu, mint a felnőtteknél.
2021. jan. 28. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!