Akik Montessori alapján nevelnek! Az újszülöttet/pici babát miben altattátok, kiságyban?
Nálunk is 3 hós koráig babaöbölben aludt mellettünk/velünk, aztán észrevettem, hogy gyakran megébred a mocorgásunkra és akkor átkerült a saját rácsos ágyába. Azóta egész jól alszik.
Amúgy bocs, lehet, hogy hülye kérdés, de az altatás helyszínének mi köze a Montessorihoz? Mármint az nem arról szól, hogy a gyereknek szabadságot adunk, hagyjuk őt a saját üteme szerint felfedezni, mozogni amikor mozogni akar és ilyenek? Az alvásnak mégis mi köze van ehhez? Én igyekszem (majd, most még csak 5 hónapos, olyan nagyon nagy nevelést nem tudok alkalmazni egyelőre) Montessori elvek szerint kezelni a gyerek fejlődését, de ezek szerint van, ami kimaradt? :D
Köszi a kifejtést!
Azért újszülöttként/pár hónaposan az "önállóan le tudnak feküdni és fel tudnak kelni" rész nem annyira probléma szerintem. Egyébként nálunk az a terv, hogy amint fel tud állni, leszedjük a kiságy oldalsó rácsát, szóval ezek szerint akkor is így altattuk volna, ha nem tudom, hogy ez Montessori :D De 5 hónaposan még nyilván nem hagyom, hogy kiguruljon az ágyból. A szabad mozgásigényét kiélheti ébren a szőnyegen, ott nincs korlátozva.
2-es vagyok. Az elején néha legurult az ágyáról, de szőnyegre kerül, a matrac sme olyan magas. Hamar megtanulta, hogy hogyan ne guruljon le róla. Most 10 hónapos, de már egész hamar lemászott egyedül reggel, amikor felkelt. Van, hogy nem is "szól" nekünk, reggel elkezd játszani egyedül. Rá is tud mászni, de egyedül még nem alszik.
Szerintem szuper dolog, hogy nincs így korlátotva. Írhat privátot, akit érdekel jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!