Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A cicin altatas jobb vagy a...

A cicin altatas jobb vagy a ringatas?

Figyelt kérdés
Anyatejes 4 honapos babam cicin alszik el. Olyanok tapasztalata erdekel akik kezdetben cicin altattak kesobb mas modszerrel. Megeri elhuzni a cicin altatast ameddig lehet (pl 1 eves koraig) vagy nem? Oszinten szolva ez igy eleg kenyelmes nekem, fekve szoptatom o bealszik es atrakom a kisagyba viszont kesobb olvastam hogy macerasabb ez a muvelet. Melyiket ajanljatok inkabb, kezdjem mashoz is szoktatni?
2020. dec. 18. 17:00
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Nem, mert onnantól, hogy tudatra ébred a gyerek sosem szoktatod le erről és nem lesz majd ilyen kényelmes amikor később már majd csak nyugiból csócsálgatja a bimbódat és hatszor felkelt éjjel ciciért, utána meg ninjázhatod vissza minden egyes alkalommal az ágyba. Másrészt így soha senki nem fogja tudni rajtad kívül elaltatni. Nem is értem minek van ez ennyire promózva mostanság amikor onnantól, hogy nagyobb a gyerek ez egy óriási teherré válik az anyának, nem beszélve arról, hogy nagyon ritkán alussza át az éjszakát olyan gyerek aki anyuval alszik cicin. Az én gyerekemet 7,5 hónaposan szoktattuk át este cumisüvegre és kiságybanalvásra, 2 hét alatt megtanulta (sosem hagytuk sírni!) és azóta nem kel fel éjjel egyáltalán, mindenki ezerszer kiegyensúlyozottabb.
2020. dec. 18. 18:00
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem sem nyerő. Az tök jó, hogy át tudod tenni a kiságyba, miután elaludt, de később ha nagyobb lesz, lehet, hogy felkel, amikor megpróbálod. Persze az is lehet, hogy nem, ez elég lutri... A másik, amit az 1. válaszoló írt, rengeteg olyat olvasok itt (is), hogy az 1 éves gyerek még 6-8x kel éjjel cicizni, de igazából kettőt kortyol és már alszik is tovább. Magyarán nem éhes, csak maga az hogy a cici a szájában van, hiányzik neki és nyugtatja meg. Nyilván akinek nincs ezzel problémája, az nyugodtan keljen fel hozzá annyiszor, de én személy szerint biztos nem bírnám, hogy gyakorlatilag azért nem alszom, mert cuminak használ a baba.
2020. dec. 18. 18:21
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Én csak este altatom cicin és átalussza így is az éjszakát.

Nappal általában nincs összekötve az evés az alvással. Van köztük időbeli eltérés. Maximum akkor szokott cicin elaludni nappal, ha nyűgösebb, keveset aludt, oltást kapott. De akkor is, amikor már csak cumizik a cicin, kiveszem a szájából egy rövid idő után.

2020. dec. 18. 19:50
 4/6 anonim ***** válasza:
81%
Èn is cicin altattam el a gyerekem, ìgy csinàltuk èvekig. Íg kènyelmes volt, engem nem zavart. Aztàn mikor le akartam szoktatni, akkor èletünkben először gond volt az altatàs. Elhalasztottam a leszoktatast, kicsit több, mint fèl èvvel kèsőbb egyik napròl a màsikra màr nem volt rà igènye. Sok-sok àtszenvedett estètől megkìmèlt ez a mòdszer, örülök, hogy ezt vàlasztottuk.
2020. dec. 18. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:
68%
Az én babàm 16 hónapos koráig cicin aludt el este, 8 hónapos koráig ébredt kétszer, utána nem kelt emiatt sose. Magától szokott le 16 hónaposan. Nekem ez teljesen jó volt így mert enélkül fél óra- 40 perc is volt egy altatás, cicin 10 perc max és aludt mint a bunda.
2020. dec. 18. 21:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Én ringatva altatom, hogy apa is tudja altatni, ne csak én kelljek. Éjjel 2x kel, ebből 1x eszik, akkor keresi a cicit és jó nagyokat kortyol, én nem várom tőle,hogy 12 oran át ne egyen,sztem ahhoz még kicsi. Tény, ha valamiért többször kel, nem kap cicit minden alkalommal.
2020. dec. 19. 10:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!