Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Megpróbáljam a gyerekszobába...

Megpróbáljam a gyerekszobába tenni?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves, egy 4 hónapos gyerekem és a lakásban 1 gyerekszoba. A nagy szinte születése óta a gyerekszobában alszik és átjárkáltam hozzá szoptatni anno. Ez jó is volt így. A kicsit is szerettük volna saját ágyba szoktatni, de gyakran 5-ször kel éjszaka, majd a reggel is akár 2 órával korábbi időpontot jelent, mint a nagynak. Emellett sokszor sír, nyüglődik, így most velem egy ágyban alszik a hálószobában, ami pont akkora, mint az ágyunk, nem fér el itt egy komód sem.

Szerintem kezdi észrevenni, hogy velem alszik és ezt fogja megszokni. Viszont a nagynak is szüksége van az alvásra és félek, hogy megborul, ha 1.5-2 óránként felsír a kicsi és átjárkálok.

Ti mit csinálnátok a helyemben?

2020. okt. 5. 06:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
16%

Jujj

A két véglet összecsapott..

Nem értem mit fokázzátpk egymást

Mindkèt véglet gáz... mert véglet...

Bem vslaszolni a gyerek igényeire és teljesen feladni magad akár 9 hónapra is.

Miért nincs arany középút?

/ iszsz sokáig szoptató, válaszkész nevelő anya vagyok.. de nő is.. 9-18 hó apra sem tudom kikapcsolni magam mont ember, mint nő, mint feleség, mint szüleim gyermeke.../

Amúgy ez hol volt kérdés?

1. Vagyok

Vagy a gyerek menjen a nappaliba, vagy ti

Gondolom van nappali ha a szobátokba egy komód sem fér a másik pedig gyerekszoba

2020. okt. 6. 14:19
 22/26 anonim ***** válasza:
33%

Jajj bas.zki, neked zseni gyereked van akkor, biztos, igen. XD

Vagy csak minden gyerek más, és nem mindegyik igényli az elkapatást jelleméből adódóan. De biztos neked van 100% igazad, elvégre neves gyermekpszichológus vagy, nem?

Igenis ellehet kapatni egy 1 év alatti gyereket is már, ha olyan az anya, ha olyan a gyerek! Nem egy ilyen van a közelemben, aki az anyja mellett full 0-24 órában bőg, míg fel nem veszik, rázzák, ciciztetik, másnál meg tök jól el van, semmi baja. Nem hülye, azért mert még pár hónapos. Igenis, már egy féléves múlt baba is tudja, hogy kivel szemben mit engedhet meg magának, és tudja azt is, mit ér el a sírással.

Az már más dolog, hogy valaki csak azt tartja kötödő kapcsolatnak, ha a gyereke vele alszik. xD Én inkább a férjemmel alszom, nem pedig például az óvodás korú gyermekemmel, csak mert neki az jobban tetszik.

De tessék anyucik (mert nem nők és feleségek, csak anyucik), lehet lepontozni mindenkit, aki nem szalad rohan egész nap a gyerek után, és van egy kis magánélete és ideje is a gyereknevelés mellett. Ciciztessetek 0-24-ben 2 évig, ha szerintetek ez az egyetlen módja hogy a gyerek kötődjön hozzátok. Sőt, aludjon veletek iskolás koráig, hogy biztos tudja hogy szeretitek. Jesszus, komolyan ezek a válaszok már az ezotéria téma körben is megállják a helyüket. :D

2020. okt. 6. 17:33
 23/26 anonim ***** válasza:
24%
Utolsó jó nagy bunkó vagy. Szeretnél úgy kinézni valszeg, mint én, meg olyan fiatal is lenni. Már nem alszom egy szobában a gyerekkel, mint írtam, 9 hónapig igényelte, aztán visszaköltöztem a hálóba. Szexelni nem csak este lehet, hallottál már erről? 🙈 az intimitás meg nem annyiból áll, hogy együtt alszol a férjeddel. A zseni gyerek meg csak irónia volt. Nem minden iszsz anya egy lepukkant nő, terhesség előtt, alatt és után is még mindig roppant jól nézek ki. És ha egészséges maradok ez így is lesz jó sokáig.
2020. okt. 6. 18:12
 24/26 anonim ***** válasza:
37%

Úristen, senki nem beszelt itt arról hogy hogy nézel ki, nem is érdekel, hogy milyen fitt anyuka vagy, és valószínűleg jóval fiatalabb vagyok mint te. :,D

Szót sem ejtettem arról, hogy baj ha valameddig befekszel a gyereked mellé, amíg nyugtalanak az éjszakái. Arról volt szó, ha valakik az óvodás gyereküket is maguk közé fektetik, és így élik az életüket.

Valamint arról, hogy szép álom, hogy néhány hónapos gyereket nem lehet elkapatni, mert igenis ellehet. Ki nem állhatom amikor anyuci az egy eves gyereket képtelen letenni, mert megallas nélkül ordít a felkapatott gyerek, es közben meg hallgatni kell, hogy panaszkodik, hogy ő milyen fáradt, meg milyen nehez a gyereknevelés. Persze hogy az, mert még vécére sem megy el a gyerek nélkül, nehogy lelki törést (vicc kategória) okozzon neki. Az emlegetett kötődéses neveléséről meg inkább ne is beszéljünk. :D Vicc, hogyha a 8 hónapos gyereket nem veszem fel, csak mert random a szemem lattara elkezdett sírni a semmiből (igen, már 8 hónaposan is van “ha sírok úgyis az lesz amit akarok” hiszti), akkor xar szülő vagyok, mert tönkre teszem a lelki fejlődését, és nem érzi hogy szeretem.

Es akkor jon az ezotérias része. A fél éves gyerek tudja érzékelni hogy nem szeretik, nem számíthat senkire, csak mert sírt a kiságyban 3 percet anyuka nélkül, de nem tud tudatosan sírni (“hisztizni”) azért hogy felvegyek?

2020. okt. 6. 19:33
 25/26 anonim ***** válasza:
34%
Kedves 21-es, nincs semmi szó itt végletekről, én is, és a 24-es válaszoló is világosan leírtuk, hogy pontosan ugyanúgy válaszoltunk, válaszolunk a gyerekeink igényeire, mint minden normális szülő, csak nálunk ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy 2 percre se tesszük le, vagy éppen magunkkal cipeljük az ágyunkba éjjelre. Pont az arany középút itt a cél, a gyereknek is legyen meg mindene, amire épp szüksége van, de nekem is engedtessék meg, hogy közben néha legyen időm másra is.
2020. okt. 6. 19:47
 26/26 khniki ***** válasza:
70%
Sokszor az idősebb tesók kifejlesztik azt az alvást, hogy ha ágyúval lőnének mellettük, azt sem hallanák. Szerintem megpróbálhatod őket egy szobaba tenni. Hátha nem ébred fel a 3 éves.
2020. okt. 7. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!