Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Alvástréninggel kapcsolatos...

Alvástréninggel kapcsolatos könyv/író ajánlást szeretnék kérni?

Figyelt kérdés
Pár hét múlva megszületik a babám és szeretném, hogy minél előbb megtanuljon nyugodtan aludni. Nem az a célom hogy sírni hagyjam, tudom hogy léteznek erre módszerek de túl nagy a kínálat ezért tapasztalt anyák véleményére lennék kíváncsi, kit ajánlanátok? A legjobb egy könyv lenne ahol részletesen kifejtik hogyan es mikor érdemes elkezdeni. Köszönöm előre is.

2020. aug. 5. 09:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
51%

Kedves kérdező.

Ajanlom a suttogot. Ez nem sírni hagyásról szól, ha elolvasod majd meglátod.

Két babám lett e mellett jo alvo, a nagynál akkor vetettük be mikor se éjjelunk se nappalunk se volt. Kicsinèl egyből, nála gyakorlatilag nem ismerem a fáradság szót. Igy van ahogy irtad. Amihez van szokatva, azt fogja csinalni.

2020. aug. 5. 12:53
 12/26 anonim ***** válasza:
2020. aug. 5. 13:03
 13/26 anonim ***** válasza:
57%
Jól le ponzoztatok, de nem kell irigykedni, senkinek nem kötelező végig szenvednie az első 2-3 évet.
2020. aug. 5. 13:16
 14/26 anonim ***** válasza:
70%

"Ha addig csinalja valaki ameddig igenyli akkor sose akarja majd abbahagyni nem? A logika ezt diktalja."

Nem. Nem ezt diktálja a logika. A csecsemő ahogy növekszik, úgy változnak az igényei is. Az, hogy babakorában éjjel szoptatni kell normális esetben nem jelenti azt, hogy 3 éves korában is kelleni fog. Ezzel a logikával mondhatnád, hogy nem akarod pelenkázni, mert "hozzászokik", és majd nem lehet leszoktatni róla. Hogyne lehetne, leszokik, amikor eljön az ideje. Pont így van az éjjeli kelésekkel is.

Nem tudom, miért szopik egy gyerek 3 évesen, pláne éjszaka, de ez azért extrém ritka. Én egyetlen ilyet sem ismerek, pedig az ismerőseim általában nem alvástréningelték a gyereküket.

De remélhetőleg az lesz, hogy megszületik a baba, és ráérzel. Én is így gondolkodtam, ahogy te, de amikor már ott volt a gyerek, inkább hallgattam az ösztöneimre.

2020. aug. 5. 13:18
 15/26 anonim ***** válasza:
57%

A suttogó módszere 8 hónapos kortól használható.

Igazából nem is értem, hogy gondolja bárki, hogy ez egy "beállítható" funkció a babáknál. Hiszen annyi oka lehet, hogy ébred, ő pedig segítséget kér. Pl sír, mert fázik, de a szülő nem törődik vele,mert aludjon már, ne rinyáljon?

Nálunk tök jól alszik a kisfiam. Amikor nincs gondja max 1x ébred. De most pl jön 4 foga, éjszaka rosszul alszik,néha annyira keservesen sír a fogzás miatt, hogy kell neki a fájdalomcsillapító. Ilyenkor ti csak behúzzátok az ajtót, vagy mi? Ha meg nem, akkor hiába "tanult" meg egyedül aludni.

2020. aug. 5. 14:01
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nem alvástréning kell, hanem meg kell ismerni a babák alvási sajátosságait, meg hogy hogyan tudsz neki segíteni jól és eleget aludni. Ebben a témában a legjobb Dr. Dénes Ivett, Békés éjszakák vidám nappalok c. könyve. Tudsz róla bóvebben olvasni a www.anyagyere.hu oldalon. Nekem nagyon bevált!
2020. aug. 5. 16:52
 17/26 anonim ***** válasza:
52%
Mi együtt bújva alszunk. Kétszer ébreszt éjszaka. Szerintem ez elég nyugodt alvás. ☺️
2020. aug. 6. 06:06
 18/26 anonim ***** válasza:
66%
Dénes Ivett
2020. aug. 6. 06:29
 19/26 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem aludjon kettőtök között a pároddal - akár 2-3 éves koráig is! (Nem hinném, hogy tönkre menne a házasélet ettől...)

Találjatok ki ÚJ társasjátékokat, kezdjétek el forgalmazni őket - Kismama, Kispapa, Újszülött témakörben!

Ui: beszéljetek egy társasjáték gyártó céggel. Biztosan lelkesedni fognak az ötletért valahol...

2020. aug. 6. 07:38
 20/26 A kérdező kommentje:
Koszonom az ajanlasokat! A gunyos megjegyzeseket nem annyira ertem de nem is erdekel. Viszont! Beleolvastam ket konyvbe is, az egyik a bekes ejszakak vidam nappalok a masik a suttogo de arrol csak ajanlasokat lattam inkabb. Szo sincs sirni hagyasrol sot! Az elsoben nincs is konkret ajanlas inkabb csak tenyek felsorakoztatasa mikor mennyi alvas kell es eleve 0-4 hoig le is irja hogy szoptatni kell ejszaka amennyit csak ker a baba es ott igeny szerint kell csinalni mindent. A suttogo iroja viszont amerikai ahol a tapszerezes elfogadott koran vissza is mennek dolgozni szoval az itthon sztem nem annyira jarhato 8 ho elott mert az itthoni anyak orulnek ha szoptathatnak illetve nem krll fel ev utan visszamennunk dolgozni. Azt mar drasztikusabbnak latom, nekem nincs ra okom hogy tul hamar abbahagyjam a szoptatast de 8 ho korul mar tervezem elhagyni en is lassan es akkor jol jon majd.(rettegek attol hogy hisztizik vagy kigombolja majd az ingem valahol majd) A tippek picit magatol ertetodoek nekem pl alvasi rituale, kelesi rituale, sotetseg es nyugalom a szobaban stb de azert jo ha leirva is latja az ember. Az a resze hasznos h tudom mar melyik idoszakban mennyit kell aludnia hogy kipihenje magat es ahhoz tudok igazitani ha latom hogy kevesebbet aludt mint kene. illetve az alvasi naplo is tetszik!
2020. aug. 6. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!