Alvástréninggel kapcsolatos könyv/író ajánlást szeretnék kérni?
Kedves kérdező.
Ajanlom a suttogot. Ez nem sírni hagyásról szól, ha elolvasod majd meglátod.
Két babám lett e mellett jo alvo, a nagynál akkor vetettük be mikor se éjjelunk se nappalunk se volt. Kicsinèl egyből, nála gyakorlatilag nem ismerem a fáradság szót. Igy van ahogy irtad. Amihez van szokatva, azt fogja csinalni.
"Ha addig csinalja valaki ameddig igenyli akkor sose akarja majd abbahagyni nem? A logika ezt diktalja."
Nem. Nem ezt diktálja a logika. A csecsemő ahogy növekszik, úgy változnak az igényei is. Az, hogy babakorában éjjel szoptatni kell normális esetben nem jelenti azt, hogy 3 éves korában is kelleni fog. Ezzel a logikával mondhatnád, hogy nem akarod pelenkázni, mert "hozzászokik", és majd nem lehet leszoktatni róla. Hogyne lehetne, leszokik, amikor eljön az ideje. Pont így van az éjjeli kelésekkel is.
Nem tudom, miért szopik egy gyerek 3 évesen, pláne éjszaka, de ez azért extrém ritka. Én egyetlen ilyet sem ismerek, pedig az ismerőseim általában nem alvástréningelték a gyereküket.
De remélhetőleg az lesz, hogy megszületik a baba, és ráérzel. Én is így gondolkodtam, ahogy te, de amikor már ott volt a gyerek, inkább hallgattam az ösztöneimre.
A suttogó módszere 8 hónapos kortól használható.
Igazából nem is értem, hogy gondolja bárki, hogy ez egy "beállítható" funkció a babáknál. Hiszen annyi oka lehet, hogy ébred, ő pedig segítséget kér. Pl sír, mert fázik, de a szülő nem törődik vele,mert aludjon már, ne rinyáljon?
Nálunk tök jól alszik a kisfiam. Amikor nincs gondja max 1x ébred. De most pl jön 4 foga, éjszaka rosszul alszik,néha annyira keservesen sír a fogzás miatt, hogy kell neki a fájdalomcsillapító. Ilyenkor ti csak behúzzátok az ajtót, vagy mi? Ha meg nem, akkor hiába "tanult" meg egyedül aludni.
Szerintem aludjon kettőtök között a pároddal - akár 2-3 éves koráig is! (Nem hinném, hogy tönkre menne a házasélet ettől...)
Találjatok ki ÚJ társasjátékokat, kezdjétek el forgalmazni őket - Kismama, Kispapa, Újszülött témakörben!
Ui: beszéljetek egy társasjáték gyártó céggel. Biztosan lelkesedni fognak az ötletért valahol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!