A babák 3 vagy 4 hónapos korban már mélyebben alszanak, mint az első 2hónapban? (nem az át aludt éjszakára gondolok)
Hamarabb kerülnek mélyalvásba. Az első 3 hónapban inkább többször alszanak keveset. Ahhoz, hogy igazán mély alvási szakaszba kerüljenek kb 20 percre van szükség, mert előtte nagyon hosszan alszanak felületesen, REM fázisban. Ilyenkor könnyen is felébrednek.
A 3. hónap után csökken a felületes alvás, és egyre több a mélyalvási fázis. Elalváskor már nincs szükség hosszan várni, hogy le lehessen tenni, mert ha elalszik, rögtön mélyen alszik pár perc után.
Ilyenkor többnyire 30-35 percesek az alvásciklusok, ami szépen lassan növekedik, amíg majd eléri a felnőttek 90 perces ciklusait. De ez sok idő :)
Nálunk egyébként ez teljesen érezhető is volt. Az első 3 hónapban küzdelmes volt az altatás, amint letettem felébredt. 3 hónap után elkezdett aludni, mint a kisangyal. Persze az éjszakát nem alusszuk át, de ha felébred, szopizik, és 10 perc után megy vissza az ágyába és alszik tovább szépen
Én is fordítva tapasztaltam. Az első két hónapban akkor is békésen aludtak, amikor a sporttelepen időnként ordibáló edzők rohantak el mellettünk 2 méterre a fűben. :)
Utána már el kellett vonulni csendesebb helyre, mert minden neszre felriadtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!