Hogyan segíthetek a babáknak, hogy átaludta az éjszaka nagyrészét?
Alvó gyereket nem ébresztünk.
Nekünk a gyerekorvos asszisztense ajánlotta, hogy toljuk el a fekvést este 10-re, és valóban bevált! 3.5 hónaposak a fiaim, igazodunk hozzájuk, este 9 lett a fekvés idővel (ezt igényelték). De ahogy sikerült először 10-re átállni, először reggel 4-4:30 körül keltek, ettek majd aludtak tovább. Most változó. Egyik fiam este 9-től reggel 6-ig aludt, a másik egyszer kelt enni 2:30 körül.
Ez teljesen gyerekfüggő. Én is sötétben és síri csendben altatom este és csak kislámpát kapcsolok éjszaka. 7 hónapos és még mindig ébred mert éhes. 2-3 szor, de volt már hogy csak egyszer. Néha gondol egyet hajnalban és altatgatom egy órát. Mikor a második foga jött, kb óránként kelt mert nem tudott aludni miatta.
Ha szerencséd van akkor egyszercsak átalussza az éjszakát. Ha nincs, csinálhatsz bármilyen praktikát, nem fogja. 3 gyerekes ismerősömnek a középső (mind a hárommal ugyan úgy sötét, csend éjszaka) 1,5 éves koráig nem aludt át éjszakát. A másik kettő meg 7 és 9 hónaposan
A kisbabák hosszú ideig nem alusszák át az éjszakát. Nagyon hosszú ideig. Az amit a te kisbabád csinál az egy nagyon kíméletes szülőtartás.
Az én gyerekeim, akik kíméletesek természetűek voltak, azok is keltek 3 óránként szopizni. Évekig.
Nem csak éhes lehet. Szomjas, nyűgös, jön a foga, szepa szorongás felébred és nem vagy ott....... Stb millió oka lehet. Felnőtt embernél is vannak mikró ébredések. Iszol, elmész wcre vagy csak megfordulsz és alszol tovább. A babáknál ez más. Nem feltétlenül tud csak úgy tovább aludni. Ez teljesen természetes.
Örülj neki hogy neked szerencséd volt, de ne akard már ráfogni, hogy baja van a gyereknek ha ébred
18 az én fiam dettó 😀 annyira cuki. Eldumálgat magában, nézegeti az öklét, megpróbálja betömni a szájába, emelgeti a lábát meg ilyenek. Aztán egyszer csak bealszik. En amúgy reggel 7-kor is még visszateszem. Így ma aludtunk fél 10- ig. Este meg 8-9 körül van fektetés. Akkor sem alszik be mindig azonnal, van, hogy dumálgat egy ideig. Imádom. Cuki pofa. 2,5 hónapos. Igaz nap közben nem nagyon alszik, de csekély ár ez az éjjeli nyugalomért.
Ja és amúgy szerintem kell hozza szerencse is, de nagyon nagy odafigyelés is. Én nem ugrottam azonnal ha sírt, mert eleinte meg nem dumálgatott, hanem sírt picit. De hallgattam a sírást és csak akkor mentem, ha komolyra fordult. Így megtanulta, ha szüksége van ram, megyek, de amúgy nyugodtan el tud lenni magában, nem kell ketsegbeesni, ha nem lát. Azóta a nem komoly sírás átment dumálgatásba. De biztos van olyan gyerek aki azonnal ordít, mintha nyúznák, őket muszáj felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!