Kisbaba alvásmennyiségét hogy kell számolni?
Éjszakai alvásból le kell vonni az éjszakai ébrenlétet (sírás, pelenkázás, szopi első fele stb.)? Vagy csak hogy este mikor aludt el-reggel mikor kelt, nem számítva hogy 2x vagy 8x kelt éjszaka?
Amikor szoptatás közben elszenderedik, annak minden percét alvásnak számítjuk?
Ezzel az a baj, hogy a babád nem olvasta a könyvet, és nem tudja, mennyit kellene aludnia. Ne aggódj. Ha jókedvű, jól fejlődik, akkor alszik eleget.
Az én gyerekem se olvasta a tankönyveket. Órákkal kevesebbet aludt mindig, mint amennyit kellett volna. Mégis tökéletesen van, köszöni szépen. Jól fejlődik szellemileg is, jó a kedve, a mozgásfejlődése pedig 2-3 hónappal előrébb jár, mint kellene.
Pár hetesen a 18 óra alvás helyett örültem, ha 13 megvolt. Fél évesen a 14 óra helyett most jó, ha 12 van.
Persze, mindig ez van... az ismerősök babája átalussza az éjszakát és az ismerősök babája nappal is, ahogy illik 2-3 órát alszik egyben.
Talán, néha, nem mindig..
a nappali alvás 15-20 perc...
az éjszakai , mikor h sikerül.
Nem minden gyerek egyforma!
Volt olyan napunk, h egész nap nem sikerült aludni... nehéz volt.
Hagyni nem szabad, ha már nyöszörög, vmi baja van, nem kell megvárni, míg sír.
Én nem tenném.
Dénes Ivett könyve alvástraining.
Biztos, h jó egy pici babára rákényszeríteni, h mit tegyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!