2 ovis gyerekem van és nagyon elfajult az altatás. Hogyan csináljátok?
Egy 6 és egy 4 évesem van, igazi rosszcsontok, nagy dumás és pörgős gyerekek, egymás legjobb barátai. Az esti rutin, fürdés, mese, villanyoltás után kezdődik a kálvária, és sokszor 10-fél11-ig tart, mire mindkettő elalszik, pedig 8-ra ágyban vannak már. A sutyorgás nem gond, megértem, én is szerettem annak idején a testvéremmel sötétben beszélgetni elalvás előtt. De ők játszani kezdenek, majd ágyon ugrálnak, üvöltöznek és ahányszor rájuk szólok, 1 perc sem telik el és kezdik elölről. Próbáltam szép szóval, csúnyán, kaptak jutalmat a jóért, büntetést a rosszért, ha jelen vagyok,a kkor úgy-ahogy tudom csillapítani őket, de hát 2-2.5 órát nem ülhetek ott a semmiben, nekem is van dolgom, amit ilyenkor szoktam megcsinálni (házimunka vége, és itthonról dolgozom is).
Hogyan tudnám lecsillapítani őket, mi a ti taktikátok? Teljesen kikészülök minden nap (tényleg minden nap).
3 ovis fiam van és dettó. Minden este megy a műsor, a végén veszekedve alszanak el, mármint mi veszekszünk velük, utána persze minket mardos a lelkifurdalás, de most is még hallom ahogy röhögcsélnek, mindjárt fél11...
Az enyémek 5 évesek múltak, és szerintem már sok nekik a délutáni alvás, legalábbis nálunk ovi-napokon amikor kb egy órát alszanak csak akkor jobb a helyzet, de hétvégén vagy most szünetben itthon simán alszanak 2-2,5 órát délután (du.-i elalváskor nincs ez a cirkusz), na akkor van ez ami most is... Nálatok mennyit alszanak délután?
A férjem már külön szobába tenné őket, lenne rá lehetőség, de én még sajnálnám így szétválasztani a csapatot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!