Valaki tapasztalt hasonlót? Bajt jelez, vagy természetes és elmúlik? (részletek lent)
Tudom,a századik ehhez hasonló kérdés,emiatt elnézést kérek,de tehetetlennek érzem magam. 8 hónapos kisfiam éjszakai alvása drasztikusan megváltozott. 2-6 hónapos korában 10-12 órát aludt éjszaka ébredés nélkül. 2 hónapja 3-5x ébred. Pár nappal ezelőttig ezt még tudtam kezelni,nehezen ugyan,de visszaaludt. Magam mellé vettem az ágyba,miután elaludt,visszatettem a kiságyba.
3 napja nehezen nyugtatható,dobálja,feszíti magát,nagyon sír,kezeivel csapkod,hadonászik. Csak akkor nyugszik meg,ha ölben hordozom,nemhogy lefeküdni,leülni sem lehet vele. Több,mint 9 kg.,nehéz hosszabb ideig járkálni vele. Az első ébredése elalvás után 1-2 órán belül van. Sokáig tart visszaaltatni,és kb.1 óra alvás után újra ébred.
Ezt eljátszuk 3-4 alkalommal éjszakánként. Hajnal 5 körül már nem lehet visszaaltatni.
Tudom,növekedési ugrás,fogzás,mozgásfejlődés,szepa lehetnek a háttérben. De a keserves sírás,feszítés,dobálózás belefér?
Nappal 2x alszik 2 órát. Reggel 9-11-ig,és du.3-5-ig kb. Jókedvű,kiegyensúlyozott kisbaba egyébként.
Szia!
Orvoshoz elvitted már?
Ha éjszaka nyugtalanabb, könnyen lehet egy
(az általad leírt reakcióiból gondolva) fertőzés is, gondolok ezalatt pontosan a cérnagilisztára. Az orrát vagy a fülét nem vakargatja, nem láttál ilyet rajta?
A viszketés miatt sírhat, csapkodhat. Ez persze közel sem biztos.
Köszönöm az eddigi válaszokat,mindenkinek dobtam zöld kezet.
Megpróbálok egyszerre válaszolni. Orvoshoz nem vittem,mert 3 napja vált ez ennyire ijesztővé számomra. Jött a hétvége,most meg karácsony jön (kellemes ünnepeket mindenkinek). Kis faluban élünk,a közeli nagyvárosban van már csak ügyelet. De utánaolvastam a cérnagilisztának,okozhat ilyet. Viszont nem vakarózik,és nincsenek rajta vakarózásra utaló jelek sem.
A nappali alvásait nem tudom tolni. Mivel 5 után már nem alszik vissza,nem bírja ki délig,9-kor már álmos. Érdekes ez,mert nappal nem kell hordozni,lefekszek mellé,átölelem,és szépen elalszik. Mondjuk,eddig ez éjszaka is működött.
Remélem,igazatok lesz,és előbb-utóbb véget ér ez az időszak,mert kezdek átállni zombi-üzemmódra.
Kitartást nektek is! Most alszok egy gyorsat,túl vagyunk a második altatáson,van 1-2 órám.
Kedves Utolsó!
Köszönöm neked is. Én is a mozgásfejlődésre tippelnék. Ő mindent korán kezdett. Már néhány hete kapaszkodva lépeget bútorok mellett,szerintem most az frusztrálhatja,hogy szeretne kapaszkodás nélkül járni,de ez még nem sikerülhet neki. Éjszaka feláll a kiságyában,és akkor kezd el nagyon sírni,mikor már áll. Pedig le tud ülni állásból,de gondolom,még félálomban áll fel,és arra ébred fel teljesen,hogy áll.
Fene tudja. De igazad van,aggasztó a dolog,számomra még ijesztő is,ahogy dobálja,feszíti magát,és nem tudom megnyugtatni. Bízom benne,hogy már nem tart sokáig.
Kedves Utolsó!
Köszönöm a válaszod.
Nálunk már kicsivel jobb a helyzet. Volt pár végigaludt éjszakánk,de a jellemzőbb az,hogy 1-3x még ébred. Próbálom nem ölben visszaaltatni,hanem a kiságyában. Tettem mellé egy matracot,bevackolok magamnak,párnák,takaró és a rácson keresztül simogatom,éneklek neki. Van úgy,hogy bealszom☺️.
Viszont bevált. Azt olvastam,hogy 50-70 percenként vannak mikroébredéseik (ahogy nekünk 90-120 percenként),ilyenkor "ellenőrzik",hogy minden rendben van-e. És,ha pl.nem úgy ébrednek,ahogy elaludtak,veszélyként élik meg,és a mikroébredésből teljes felébredés,sírás lesz. Tehát,ha ölben aludt el,és a kiságyban ébredt,jó eséllyel megijed,és sírni kezd,és kezdődik minden elölről. Mióta az ágyában alszik el,nem ébred fel teljesen minden mikroébredéskor.
Próbáld ki te is,hátha nálatok is beválik.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!