Hol aludjon az újszülött baba? Velünk egy szobában vagy
külön?
Figyelt kérdés
Kis dilemmában vagyok. Egy 52 nm-es lakásunk van (1-1,5 év múlva megyünk nagyobba). Sajnos a hálószobánk nem elég nagy ahhoz, hogy a franciaágy mellé beférjen egy kiságy vagy akár egy babaöböl. Viszont én nagyon ellene vagyok annak, hogy a baba külön szobában aludjon. Ezért arra gondoltam, hogy a franciaágyunkat átvisszük a nagy szobába ami a nappali viszont van kialakítva egy úgynevezett hall rész ami függönnyel el van választva, itt lenne az ágyunk illetve a kiságyat is ide tennénk és a hálóba vennénk egy kihúzhatós kanapét, hogy ha a párom éjszakás tudjon ott aludni mi pedig ellennénk a nappaliban a babával. Szerintetek ez így jó ötlet? Ha elköltözünk lehet már saját szobája? Ti hogy oldanátok ezt meg?
10, nem a baba igénye, hogy veled legyen, hanem a tiéd. Le is írod, megőrültél volna, ha nem egy lépésre van tőled.
Aludj vele, senkinek semmi köze hozzá, csak ne gyárts hamis ideológiát a saját önzőségedre.
2019. aug. 4. 07:06
12/30 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek a valaszt. Latom nagyon elteroek a velemenyek. Igazabol sok gyermek van a csaladunkban igy nem vagok neki a dolgoknak teljesen tapasztalatlanul viszont az alvas/altatas teren igen. Nalunk is van aki elso perctol kezdve egy szobaban aludt a babaval es csak kesobb kapott kulon szobat es van az ellenkezoje is akik elso perctol kulon altatjak. Nekunk mindenkeppen kell ket kulon helyseg ahol van ket agy, hogy a ferjem ha ejszakabol jon haza tudjon aludni par orat. Mivel csak ket szobank van ebbol tudok gazdalkodni. Meg arra gondoltam, hogy a franciaagyunk marad a haloban es veszek egy babaoblot, ahogy meregettem azert az beferne. A nagyszoba hall reszet pedig kialakitjuk a babanak, kisagy, pelenkazo meg ami meg kellene fog. Igy arra gondoltam, hogy az elso par honapban a babaobolben altatnam magam melett nappal pedig tud aludni a kisagyban is, igy mindkettot szokja majd es a ferjem is tud kulon aludni ha szukseg van ra. A kerdes, hogy a babanak jot tesz e, hogy ejjel es nappal nem mindig ugyanott alszik? Persze ez csak egy otlet. Lehet ha megszuletik teljesen felborul amit kitalaltam :)
2019. aug. 4. 07:35
13/30 A kérdező kommentje:
Azert is gondoltam erre mert ha a baba megsem igenyli hogy mellettem aludjon az obolben akkor van kulon szobaja igy ki tudjuk probalni, hogy a kulon vagy az egyutt alvas mukodik e jobban
2019. aug. 4. 07:36
14/30 anonim válasza:
És de, 50nm-s panelban bizony befolyásolja a házaséletet. Nem hiszem, hogy őszinte a mosolyod, amikor este kimászol az ágyból, hogy a mosógépen fejezd be, mert alszik melletted a baba.
2019. aug. 4. 07:39
15/30 A kérdező kommentje:
Igen erre meg szerettem volna reagalni :) a hazaseletunket nem tudom mar ki hozta fel eloszor de a kerdesem erre nem vonatkozott. Koszonjuk szepen most is rendben van a hazaseletunk ezutan is rendben lesz, mi hiszunk ebben. Es ahogy irtam is mindketto szobankban lesz agy...nyilvan nem a mosogepen fogjuk csinalni :)
2019. aug. 4. 07:45
16/30 anonim válasza:
Nagyon jó ötlet kérdező! Ugy kell csinálni, ahogyan neked és nektek jó. Mindenkinek más jó. Babatol is függ :)
2019. aug. 4. 07:59
17/30 anonim válasza:
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy külön szobában altattam kezdetektől. Az összes gyerekkelalvós párnak a környezetemben tönkrement emiatt a házassága.
2019. aug. 4. 08:03
18/30 anonim válasza:
Nem a szexről van szó. Az elalvás előtti összebújás, beszélgetés, nevetgélés, filmezés. Ez mind bukik ha ott a gyerek mert csendben kell lenni.
2019. aug. 4. 08:05
19/30 A kérdező kommentje:
Ahhoz hozza tudom szoktatni, hogy megszokja a zajokat maga mellett nem? Legalabbis nalunk a csaladban minden gyerek mellett lehetett beszelgetni vagy barmit mert megszoktak es ugy aludtak jol. De persze majd ez is kiderul :) Megprobaljuk igyis ugyis es meglatjuk melyik lesz a legjobb a babanak es nekunk is.
2019. aug. 4. 08:10
20/30 anonim válasza:
19, nem kell szoktatni zajokhoz. A kórházban is jönnek, mennek, másik baba sír... Egyszerűen csináld, amit és ahogyan szoktál :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!