Valaki összefoglalna nekem az Update modszer lenyeget?
19-es jokat ir. Viszont kiegeszitenem, illetve elmondanam hogy mit csinalnek mashogy jelen tudasom szerint:
1. voros husok (foleg a diszno) sok rejtett zsirt tartalmaznak. Ez azt jelenti, h sovanynak latszik, de nem az. Mellesleg ezert olyan fincsi..:)
2. Jo otletnek tunik a napi 5x-i etkezes, de igy nem pihen semmit a gyomor mert mindig dolgozik kiveve ejjel. Ez meg nem feltetlenul hiusitja meg a fogyast, de az emesztes hatekonysagat mindenkepp ami viszont nem biztos hogy elonyos fogyas szempontjabol. Felnott korban simam eleg 2-3 etkezes naponta, a vacsora lehetoleg konnyu legyen (semmikep sem zsiros) es lefekves elott legalabb 4 oraval.
3. Az inzulin es a zsirfelhalmozas osszefuggeserol nem hallottam de szerintem nem logikus, ez valami tevesen levont kovetkeztetes lehet, de mondom, nem hallottam meg rola. Azt viszont ketlem h a gyumolcs fogyasztastol hizna barki is.. Az viszont nem mindegy mikor eszed. Foetkezes elott legalabb 20-30 perccel celszeru enni, hogy ne keveredjen az etellel. Ez megintcsak emesztes szempontjabol lenyeges.
Kedves utolsó, akkor en is kiegeszitem:
1.osztom a véleményedet a disznóhúst illetően (en irtozom tole), bar azert hozza kell tenni, hogy a diszno egyes reszei bizonyos elvek alapjan feher husnak minosulnek. De dietaban ajanljak a sovany marhahust, ami meg elvileg voros hus. Az emlitett csirke/pulyka/hal viszont egyertelmuen dietes. Bar a halabol is foleg a melytengerit ajanljak az Omega 3 miatt, es nem mondjuk a harcsat.
2. Nem ertem a gyomornak mi szuksege a pihenesre, az altalad irt ertelemben. En meg sosam hallottam, hogy a gyomornak vagy barmilyen masik belso szervnek pihennie kene. Sima izombol epul fel, ami nem kepes olyan osszehuzodasra mint a harantcsikolt, cserebe viszont nem farad el. A napi 5x etkezes azert ajanlott, mert kisebb mennyisegeket fogyasztva allando szinten tarthato a vercukor, igy elkezulheto a tulzott inzulinkibocsatas. Illetve azert mert ha nagyon ehes vagy, nagy a valoszinusege, hogy tobbet eszel. A lefekves elott negy oraval sem altalanosan ervenyes, de a konnyu vacsoraval egyetertek.
3. Pedig ez igy van. [link]
Olvasd el, tok jol le van irva benne. A gyumolcsok a fruktoztartalom miat mumusok kicsit a dietaban. A zoldsegek ilyen szempontbol nyilva jobbak, de szerintem 1-2 adag gyumolcsot ( kulonosen az alacsony glikemias indexueket) siman bele lehet varialni. A banan ami kivetel, az egy erdekes dolog, mert elvileg tele van cukorral, de kozben van benne kalium es mas mikrotapanyagok is, ami meg fontos. Ezert ajanljak edzes elottre. Miert nem lehet a gyumolcsot mas etelekkel keverni? Szerintem nem valtoztat semmin.
Kedves 22-es!
Nos ez az en forrasom:
Irtam valszt is, de eleg hosszu lett, ezert privatban kuldom el inkabb.
Nagyon szívesen. S másik válaszolónak is van igazság abban amit leírt, de véleményem szerint, amit mondjuk a kérdező által belinkelt weboldal is pontosan megfogalmaz, tartalmazza azokat az információkat, melyeket én is hasonlóképp felvázoltam a hozzászólásomban.
Én saját tapasztalatból beszélek. Nekem ez vált be. Sőt, sosem éreztem magamat ilyen jól mióta normálisan étkezem, illetve a napi 5x-i étkezés is baromi jól elvan találva, mivel a gyomrom így sosem üres, és így az éhségérzet is csökken. Egyébként a napi 5 étkezés megvan még az oviban is, mint például a reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és az otthoni vacsora formájában. A fejlődéshez nélkülözhetetlen az, hogy szervezetünket rövidebb időközönként tápláljuk, mivel folyamatos építő és bontó folyamatok zajlanak le sejtjeinkben. Hidd el amit megeszel már 3 óra múlva elégeti a szervezet és megy a levesbe, hogy élhessek egy ilyen primitív hasonlattal. :D
Még egyszer hangsúlyozom, nem vagyok szakértő, sem pedig Norbi, meg a többi nyomelemes gyógyszeres szarságaikat eladó sarlatán. Én szerintem a legoptimálisabb étrendet vázoltam fel. A tudatos fogyasztás egyik alappillére a táplálkozási szokásaink megváltoztatásánál kezdődik. És a többi önkínzó 90 napos diétás, update káposztaleveses marhaságot el lehet felejteni. Egyik élőlény sem kínozza magát. Persze belefoghatsz hasonló kőkemény diétákba, már csak méregtelenítés szempontjából, de én ezeket nem tartom releváns megoldásoknak. Szóval étkezzünk tudatosan, mozogjunk eleget (és igyekezünk megerőszakolni néha a kis izmainkat ;P), akkor nem lehet semmi baj.
A módszer lényege röviden a szervezetben felszívódó szénhidrátok bevételének a mininalizálása, a táplálkozási makrók főként a zsír és a fehérje irányába való eltolása, es természetesen a rendszeres testmozgás mindennapokba való beiktatása.
Ha szívósan betartjuk a módszer működőképes, bár a szénhidrát elvonásából adódóan drasztikusnak számít, tehát nagy a jojó effektus veszélye.
Én legalábbis azt tapasztaltam, hogy a kezdeti sikerek dacára, ez az életmód hosszútávon nem tartható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!