Még csak egy hete diétázom és már 3 centi lement testrészenként ezt mindennap reggel megmérem viszont kilóban mérlegen meg szinte semmi egy kiló sem?
A valóságban viszont a legkárosabb élelmiszerek rendre a glutén tartalmú gabonák, a szója, bizonyos adalékanyagokat tartalmazó 'műkaják', és a sor végén vannak az elhízásért is felelős magas szénhidrát vagy cukortartalmú ételek. De az utóbbiaktól csak elhíznánk, amin még lehet segíteni. Viszont a szójával, gluténnal tönkretett test, azt egy idő után nagy szívás helyrerakni.
Egyébként ezeknél ami rosszabb, azok legfeljebb a tejtermékek, bár nem rosszabbak mint a sima gabonák. Ami ezeknél rosszabb, az már gyorsan öl.. mérgező gombák, ételmérgezést okozó baktériumok a kajában.. higany a kajában. Na ezek tényleg rosszabbak mint egy norbi kenyér.
Kár, hogy a rost nem tápanyag.
Az evés pedig másképp nevezve 'táplál-kozás'. A rostevés nem táplálkozás. Ennyi erővel lehetne csizmát pucolni is, vagy beteg gyerekeknek mesét olvasni egy kórházban. Kb. ennyit ér funkcionálisan a rostevés.
Meg tudlak győzni, csak mivel emberek ezreit győzködhetném.. nem fogom minden egyes embernek elmondani, csak úgy ingyen, pusztán jó szándékból, hogy miért esznek rosszul. Így is rengeteg embernek segítek.. akik fogékonyabbak arra amit írok.
Egyébként, ha te húst és zöldséget eszel, akkor én is. Csak én szigorúan gluténmentesen. Ha az emberi táplálkozásra alkalmas élelmiszerek eleve gluténmentesek, akkor én nem eszem gluténos vagy szójás virslit, kenyeret vagy hasonlókat.
Cukorra, keményítőre azt tartom, hogy jobb lenne nem enni. Én ehetek, mert alkatilag kevésbé visel meg (de nekem meg a szerencsémmel nem kell játszanom, plusz nekem sem jó a sok szénhidrát). Nőknek, főleg a nőiesebb nőknek pedig egyszerűen törvényileg kellene tiltani a sok szénhidrátevést. Azért, mert nagyon megviseli a testüket, elhíznak aztán meg jönnek az ilyen táplálkozási anomáliák mint a norbi update műkaják.. vagy még értelmetlenebb fogyókúrák.
De szóját, gluténtartalmú gabonákat eleve betiltanám, mindenki számára.
Te pedig.. szerintem egyél update helyett gluténmentes lowcarb kenyereket. Ezek is igen ízletesek, ha update-ra van pénzed, akkor vélhetően ezekre is. És máris szójamentes ékenyérfélét ehetsz, lowcarb módon. Mi ezzel a probléma?
Végső soron akkor nem értem miért eszel norbis cuccot, ha egyértelműen egészségesebb ételeket is ehetnél. Persze lehetne azt írni, hogy sosem egyértelmű mi az 'egészségesebb'..
Amúgy:
"jótékony hatásuk is van, ezért annyira fontos a rostokban gazdag táplálkozás. Hatékonyabbá teszik a víz megkötését, az elfogyasztott ételek felszívódását,"
Kamu. A rostok gátolják az emésztést és a tápanyag felszívódást. A gabonákban van sok rost, és egyszerűen az 'egészséges gabona' propaganda részét képezi ez a rost mítosz. Egyszerű ferdítés csupán. Persze lett divat elhinni.
De az őseink nem ettek ilyen rostokat, konkrétan éhen haltak volna gabonákon, mert nem termettek nagy mennyiségben. Főleg húst ettek, mert annak volt megfelelő tápértéke, az volt elérhető télen is, az volt a vizekben.. Namármost a hús nem rostos, hanem zsíros.
Valójában azonban megkülönböztetünk vízben oldódó és vízben nem oldódó rostokat. Vízben nem oldódó rostok vannak a gabonákban, amelyek hatékonyan rontják az emésztés hatásfokát, vízben oldódó rostok vannak a zöldségekben, gyümölcsökben, és meglepő módon ezek valóban jók. De ehhez nem 'rostot' kell enni, hanem zöldséget.
A tej elhagyása jó.
Ahogy a zöldség rostok is, igen :) Van ám itt egyetértés, pedig én mindig vitapárti vagyok, és mégis :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!