Kezdőoldal » Fogyókúrák » Update módszer » Norbi Update módszerét miért...

Norbi Update módszerét miért kritizálják ilyen sokan?

Figyelt kérdés

okt. 24. 20:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
2024 van. A GVH csődeljárásig bírságolta azt a kamu szart. Mi a kérdés?
okt. 24. 21:05
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
A "módszere" mindenféle alapot nélkülöz, tele van értelmetlen hülyeségekkel, a termékei meg úgy hatnak, hogy a legtöbb embernek hasmenés van tölük, cserébe nagyon túlárazottak és sok esetben egészségkárosítóak
okt. 24. 21:18
 3/14 anonim ***** válasza:
44%

Egyrészt nem az ő módszere, csak lopta.

A szénhidrátcsökkentés módszerét Robert C. Atkins népszerűsítette amerikában, ami lehet jó és hatékony,(pl nekem is bevált, rengeteget segített a fogyásban)

Másrészt a termékeit szóljál le, mert tele vannak adalékanyagokkal (mint minden más kész élelmiszer egyébként). Szóval ez körülötte szerintem inkább többnyire személyeskedésről, az iránta való ellenszenvről szól.

okt. 24. 21:24
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Mert iszonyat egészségtelen
okt. 25. 00:43
 5/14 anonim ***** válasza:
17%
4, tudod, mit jelent a módszer kifejezés?
okt. 25. 06:03
 6/14 anonim ***** válasza:
28%

Augusztus 20-án volt egy ilyen kérdés.

Az én válaszomat bemásolom ide.

Mert nem tudják a személyt elvonatkoztatni a módszertől. Ez a fekete-fehér gondolkodás.

Én kb. 20 éve vettem meg az első két könyvét, amiben maximum a nagyon kezdetleges termékei voltak, liszt, tészták, nasi, ilyesmi.

De magát a módszer taglalta, és az összes ételt, amit mi hétköznapi emberek eszünk, ezeket sorolta be az idősávos pontokba.

Soha nem éheztem, mindent ehettem, amit akartam. Rakott krumpli szárazabb kolbásszal, simán 2-es kód, délután 15-ig ettem. De ez csak egyetlen példa. A fehér liszt és a cukor volt az, ami reggel mehetett csak, ha nagyon akartad. Tényleg egy nagyon kényelmes, tartható életmód.

15 kilót fogytam. Azóta is max. ilyen 5 kilókkal ingadozok.

Réka tornáit mai napig csinálom. Az egyik kedvencemen még Larával volt terhes, és úgy vette fel. Annyira régen benne vannak már ebbe.

Hiába szidja őket sok buta ember.

Számomra is jobban elment a marketing irányába, nem annyira követtem már, és ugye minél több terméket hozott ki, annál inkább csak azok lettek a jók. Amit anno estig lehetett enni, áttette délre, meg voltak ilyen fura varázsolmányok.

De én erre már nem adtam, hiszen az alap koncepció nálam működött.

Tehát biztosan sok ember nem próbálta, csak ismeretlenülegy a dumálas.

De miért lep meg? Rengeteg olyan dolog van, amit soha nem láttak, tapasztaltak az országunkban az emberek, mégis szakértői. Igaz, csak a fotelből.

okt. 25. 07:37
 7/14 anonim ***** válasza:
52%

Schobert semmi mást nem csinált csak jól ráérzett, hogy az embereknek nem elég az, hogy "egyél kalórideficitben".

Kell nekik valami körítés, valami csoda módszer vagy termék ami miatt lefogynak.

Legyen ez update, ketó, időablakos étkezés stb.

Norbi írt egy mesét arról, hogy mit meddig egyél.

Aminek egy bujtatott célja van, hogy lehetőleg kalóriadeficitbe kerülj.

Jó példa erre, hogy a téli szalámi 3-as kód, tehát maximum délig eheted ésszerű keretek között.

Gépsonka/parizer valamilyen csoda folytán 1-es kód és egész nap eheted.

Hát nyilván...hiszen a téliszalámi 100 grammjában kb 500 kalória van míg a sonkában 100-150.

Ezt a kódos dolgot ha jól tudom már egy ideje nem alkalmazza.

Csak vedd meg szarjait ami pont olyan rossz/vagy rosszabb mint bármelyik boltban kapható feldolgozott termék, cserébe kétszer annyiba kerül.

okt. 25. 07:41
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

Mert egy olyan "módszert" vesz alapul, ami kizár bizonyos élelmiszereket és helyette csak és kizárólag az Ő termékeit részesíti előnyben.

A világon nincs olyan dolog, ami miatt ketogén diétát kellene valakinek csinálnia. Véletlen lenne, hogy ezt eredetileg anno epilepsziás embereknek fejlesztették ki orvosok? Nem hinném..

Röviden összefoglalva:

A szénhidrátot okolja mindenért. Egy laikus ember, aki elhízott, és eddig megevett napi 700g szénhidrátot, majd ezt a ketogén diéta miatt csökkenti 50g szénhidrátra ez súlyban egyik napról a másikra kb -2,5kg-ot fog eredményezni, mert 1g szénhidrát 4g vizet köt meg a szervezetben és ezt használja ki Norbi, ezzel veri át az embereket.

A kétségbeesett 200kgos Béla megkeresi Schobert Norbit, aki 0g szénhidrátra fogja, Béla meg örül, hogy végre fogyni tud, közben pedig csak a víz ürült ki a szervezetéből.

A további fogyás pedig innentől kezdve a deficit miatt van, nem pedig azért, mert kevés szénhidrátot eszik Béla. Csak ezt a részét már nem hangoztatja Norbi sem, mert akkor kiderülne, hogy semmi értelme nincs annak, amit csinál.

Norbi egy jó üzletember, ennyi.

okt. 25. 13:11
 9/14 anonim ***** válasza:
okt. 25. 13:52
 10/14 anonim ***** válasza:
20%

8. Azt se tudod miről beszélsz, és milyen összefüggés lehet a szénhidrátcsökkentés és a fogyás között. Ez látszik a kommentedből.

Minél elhízottabb valaki, annál nagyobb eséllyel van szénhidrátanyagcsere problémája, ( inzulinrezisztenciája), amin szénhidrátcsökkentett étrenddel lehet javítani, emellett sokaknak ( például nekem is) az étvágyat is csökkenti!!!!! a kevesebb ch az étrendben. Azaz sokkal könnyebb kevesebb szénhidráttal kcal deficitbe kerülni, ha így kevésbé éhes az ember.

Nem mondom hogy mindenkinek beválik, de sok embernek igen. Rengeteg ismerősöm fogyott le így és tartja magát ilyen életmóddal 30-40-50kilókat fogyva, nekem ennél több ment le, és ne próbáld már bele magyarázni, hogy minden csak víz volt. A dietetikusok is okkal javasolnak szénhidrátkorlátozott étrendet az IR betegeknek és a cukorbetegeknek.

Nekem is dietetikus ajánlotta ezt a módszert, és sok évnyi sikertelen, önmagában csak energiamegvonásos szenvedés után végre lett valami amivel nem csak fogyni tudtam, hanem gyakori korgó gyomorral sem kellett sírva kínlódnom, hogy nem bírom tovább...

Az egészségtelenről pedig annyit, hogy semmivel sem egészsègtelenebbek a termékei, mint más kész élelmiszerek, amiket az emberek halomszámra megvesznek.

Egy pàr hónapja pl a munkahelyemen került elő a téma, mert az egyik lány valami norbis túrórudit evett, egy másik meg leszólta, fujj milyen egészségtelen, akinek a kezében épp majszolt 300grammos hatalmas millkás csoki volt. Vicc😂😂😂

okt. 25. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!