Mennyire megbízható a Schobert Norbi féle fogyókúra módszer?
2023-ban nagyon szomorú ilyen kérdéseket látni. Kalóriaszámolás, kalóriadeficit, kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás, fizikai aktivitás, életmódváltás. Nézz utána ezeknek a fogalmaknak, és érezni fogod, hogy mi a probléma Norbikával és a haldokló marketing átverésével.
A szénhidrátcsökkentést népszerűsíti fogyáshoz, ami bizonyos szinten akár jót tehet az embernek, és vezethet valós eredményekhez.
Nekem speciel sokat segített a lowcarb - több szempontból is, kalóriára nem is igazán figyeltem, mégis lefogytam. Nyilván a szénhidrát visszafogása magával hozta az energiabevitelem csökkenését is. Viszont megtanított arra is, hogy azért annyira nem kell félni a zsírtól, és ha úgy nekem jobb akkor fogyaszthatok több zsírt a szénhidrátnál, márpedig nekem úgy jobb:)
De ettől függetlenül azzal nem értek egyet, hogy Norbi szerint a kalória semmit sem számít, meg hogy csak a szénhidráttól lehet hízni. Ez így ebben a formában hülyeség. Ha 300g zsírt viszel be, mert nem figyelsz, attól is lehet hízni.
Ja és olyat soha nem állított, hogy a zöldség ellenség lenne. Rengeteg zöldség van amit meg lehet enni, a zöldbabtól a káposztafélékig, és rengetegnek alacsony a szénhidráttartalma.
A termèkeit meg nem kötelező megvenni, anélkül is lehet tartani szénhidrátcsökkentett, vagy szénhidrátszegèny diétát, csak kevésbé lesz vàltozatos ha pl nem helyettesíti az ember pl a kenyeret/ tesztát ch csökkentett változattal.
Nem kell egyből lehúzni valamit csak mert Norbi és mert őt divat lett utálni. A helyén kellene kezelni az információkat amiket átad, nem mindenért támadni.
A lowcarbnak volt, van és lesz is létjogosultsága. Ez A Saját tapasztalatom is, és sok embert ismerek is akik mind jobban érzik magukat mióta kevesebb szénhidrátot fogyasztanak.
Én pl sokkal könnyebben tartom a diétámat így, mert kevésbé vagyok éhes, és jobban élvezem az étrendemet magát is. És ez, a hosszútávú siker érdekében, az egyik legfontosabb eleme egy életmódváltásnak.
"ártani nem árt, de nem is használ"
A szenteltvízről ez talán tényleg elmondható, de Norbi szakmaiatlan és áltudományos ostobaságai, a magas étrendi zsírbevitel fetisizálása, a teljes értékű növényi szénhidrát- és vitaminforrások eliminálása, az anyagcsere alapját képező kalóriaegyensúly figyelmen kívül hagyása rengeteget árt, főleg egészségügyi szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!