Ha a cukrot mézzel és édesítőszerrel helyettesítem, az nagy különbséget jelent?
Egy kockacukorban 15 kalória van. Ha két cukorral iszod a kávédat, akkor az 30 kalória egy nap. Ez semmi, nem kell helyettesíteni. Az édesítő pötty elég kétséges egészség szempontjából, pár nyilván ha máshoz nem használod, akkor ez talán nem árt. A mézzel meg kalória szempontjából nem leszel előrébb.
De 30 kalória mindenkinek belefér. Szóval nyugodtan maradj a két cukornál.
1 kávéskanál cukor kb 7 gramm, attól is függ azért mennyire púpos de ez így 28 kcal
1 kávéskanál méz kb 23 kcal
1 kávéskanál édesítő meg kb 17 kcal (nem tudom a "pötty" mennyi kalória lehet, szóval ezt is 7 grammal számoltam)
Vagyis 56 kcal VS 40 kcal, nagyon kb 16 kalóriát spóroltál ezzel. Habár a mézes kávé nekem elég rosszul hangzik, inkább akkor cukor-édesítő legyen fele fele arányban, nem púpos kanállal. A nádcukor mondjuk egészségesebb és hajszállal kevesebb kcal mint a sima kristálycukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!