Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Neha keszitenek sutit, de...

Neha keszitenek sutit, de csak feher liszt van itthon. Erdemes beszerezni szojalisztet vagy lenmaglisztet? Esetleg valami masikat?

Figyelt kérdés
2018. máj. 9. 06:11
 1/5 anonim ***** válasza:
24%
Nem érdemes. Nyugodtan süthetsz fehérlisztből. Nem fog hízlalni.
2018. máj. 9. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
23%
Felesleges, sénhidrátban szerintem ugyanannyi van a másikban is, és amíg nm egy tepsi sütit eszel meg, addig nincs baj :)
2018. máj. 9. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Én régebben zabpelyhet daráltam le,azt használtam lisztként . Kicsit mindegyik másképp viselkedik mint a fehérliszt, igazából ízre -állagra minden süti a fehérből a legjobb szerintem .
2018. máj. 9. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen süti. Némelyik jól működik zabpehelyliszttel is, de sokba liszt kell. A szójalisztet nem ismerem, de a lenmagliszt pocsék, ha engem kérdezel. Ha kihagyod a keményítőt, akkor nem azt kapod, amit normális liszttel, ez gigantikus ugrás, a legmagliszt pedig elég rossz ízű sokunk szerint. Ha a búzalisztet más gabonára cseréled, az is nagy ugrás, sőt, a teljes kiőrlésű is nagyon más... Rengeteget változik az íz ettől, még akkor is, ha az adott sütiben kevés a liszt és sok a fűszer, nemhogy máskor.

Sok éve kísérletezem ilyesmivel s ma már tudom, hogy ha igazi sütit, palacsintát, piskótát akarok, kell bele a liszt. Minimum valami gluténmentes, de mix, különben nem lesz jó az íze számomra. Nehéz lecserélni a búzalisztet, mit mondjak, de azért néha megy :)

Mivel nekem még aszénhidrátra is kell ügyelnem, a sütijeim erősen tojásos kevert sütik és piskóták. Ezekbe alig kell liszt s nagyrészt ott is beiktatok olajos magvakat és magliszteket (de csak részben, ha rendes sütis eredményt akarok). Ugyebár bevett dolog diót rakni a piskótába, csodás az eredmény, de igazi piskóta csak gabonával lesz. Attól még finom csak dióval is, de más. S ez nem lesz lightos piskóta, rengeteg jó zsíros dió megy bele, a lisztekből kevesebb kell, főleg némelyikből, vannak remek vízszívók.


Blogokon vannak zabos sütik, talán az a legegyszerűbb. Vagy süss sima liszttel (fehér vagy tk vagy keverve, ahogy tetszik. viszonylag kevés esetben működik a 100% tk liszt, de van rá példa). Úgy tudom, a glutén sokaknak betegségfaktor, de nem mindenkinek. Én évek kihagyása után arra jutottam, hogy kis mennyiségben nekem belefér. Főleg, hogy pótolhatatlan, ha kelt tésztáról van szó. A többinél küzdök és keverem a gluténmentes lisztjeimet, nem is rossz eredménnyel.

2018. máj. 9. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért az sem mindegy, mekkora a szénhidrátkereted s ebből mennyi jut gabonára.

A szójaliszt és a legmagliszt erősen szénhidrátszegény, ezért gondoltam, hogy lehet, hogy nagyon kicsi rá a kereted...

Én vígan sütizek ketogén diétában is (sokat, mert 1-2 darabbal nem érek semmit), de ott azért más a hozzáállás s a recept, mint amikor 150 grammból jut 100 gramm sütire, ha akarjuk.

2018. máj. 9. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!