Liszt helyett burgonyakeményitőt ajánlottak. Vettem is, és itthon látom, hogy milyen magas a GI-je, és az értékei. Akkor miért is jobb, mint a tk. Liszt? 1500 cal-on vagyok.
Nem jobb.
De egyszerűbb lenne, ha nem ennél kenyeret se, zsemlét se.
Márpedig nem rossz válasz, hogy ne egyél kenyeret, ha zavar... Mégis mit mondjunk? Az se rossz válasz, hogy akkor egyél keveset. Attól még bizonyára le tudsz fogyni.
A szénhidrátkeretedhez nem tudom, mi köze van, én kenyérmentesen is simán beviszek 2-300 grammot, ha arról van szó (ami nekem nem jó, de ez más kérdés)... Annyi szénhidrátos étel van, pl. a zöldségek, de barnarizst vagy basmati rizst is ehetsz, ha alacsonyabb GI-jű gabonára vágysz.
Amúgy nekem fura gondolat kilókkal túlfogyni, hogy legyen tartalék, bár bizonyára nem fogsz túl alacsonyra menni, úgyhogy OK... S kinek mi okoz lelki megnyugvást :)
Arról sosem hallottam, hogy a krumplikeményítő jobb lenne, mint a tk liszt, bár nekem az, hisz a tk liszt gluténtartalmú s azt nem tartom annyira előnyösnek (az ördögtől valónak se, de én azért kerülöm). A GI-re sokaknak nem árt figyelni, de mi van akkor, ha eszünk némi extrém magas GI-jű ételt néha? Szerintem semmi. A fogyásban főleg nem ez számít igazán, bár a jóllakottságra éppenséggel hatása lehet (ez emberfüggő s kérdés, mit és mennyit eszik még az ember ama étel mellett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!