Komolyan most akkor miket ehetnék ha tényleg fogyni akarnék?
Bármit, mértékkel, mondják sokszor s tényleg. Más kérdés, hogy tudsz-e mértéket tartani bizonyos ételeknél. Én általános étrenden vagy nem fogyok, vagy éhezem. Jó étrenddel viszont egész más :) Az egészségünk sem mellékes...
Ki volt az az őrült, aki kitalálta, hogy elsősorban cukrokkal kell fogyni (zöldség, gyümölcs)? Nem, rendesen kell enni, zsírt is, fehérjét is.
Én pl. töltött tojást, tojásos zöldségételeket, szezámsütit, gyümölcsös piskótát eszem. Laktatnak, finomak, kalóriadeficitben vagyok... Ez persze egyetlen irány, nem is a legtipikusabb, de nem látom be, miértne ehetnél normális ételeket. Max. átalakítod, én pl. nem eszem tömény cukrot (úgy értem, hogy pl. gyümölcsöt, cukrosabb zöldséget igen), de édességet még mindig viszonylag sokat. A piskótámban nincs glutén...etc. Úgy eszem, ahogy nekem jó, neked is ezt ajánlom. A szervezetünk hajlamos visszajelezni, tetszik-e neki az étrend...
A zöldségféléket meg lehet egyszerre nagyobb mennyiségben is tisztítani, feldarabolni, hütöben pár anpig eláll, lefagyasztva meg akár fél évig is, söt lehet fagyasztva is kapni.
De a legtöbb zöldséges ételt - kivéve a salátákat - nagyon jól lehet fagyasztani, ezért egyszerre érdemes több (3-6) adagot készíteni és a fölösleges adagonként tenni a fagyasztóba.
Ha fogyni akarsz, akkor is ehetsz bármit, csak a mennyiségekre kell odafigyelni, hogy miböl mennyi fér bele neked.
Javaslom a kaloriabazis.hu-t, ott könnyen tudod kontrollálni a bevitt kaja mennyiségét és összetételét is.
A normál tempójú fogyás nem viseli meg senki szervezetét, csak ha túl gyorsan akarsz túl sokat fogyni.
Viszont javasolt a kaja mellett mozogni is, mert akkor az alakod is szép lesz, nemcsak a zsír tünik el rólad.
A 4-es vagyok újra - közben írtad a zabkását: a "normál" fajtát én sem tudom megenni, de ha nem édesen, hanem vízzel és valamennyi sóval készül, akkor még ízlik is.
De fogyáshoz nem feltétlen zabkását ennék, hanem inkább olyasmit, ami jobban esik.
Félóra rengeteg, az ebédemet megeszem annyi idő alatt, pedig az 1200 kcal alaphangon... Nyilván ne a leglightosabb vagy leglassabban ehető ételeket vidd, ha ilyen gondod van.
Zöldségpucolás, igen, az sok lehet. De - nem feltétlenül. Mirelit zöldségek, pl. zöldborsó, még főzni sem mindig szoktam, ha zsenge, remek úgy is. Nem tudok róla, hogy nyersen ne lenne jól emészthető a zöldség, persze van, amelyik jobb főve. Csak éppen nyers zöldségből nem tudok sokat enni (ez nekem előny), de máshogyan sem laktat kb. egyáltalán. Ezért eszem tojással vagy néha hússal, a párom pedig gabonával s persze zsír is van rajta.
Tisztán zöldségételekkel nem megy, főleg ha szénhidrátszegények a zöldségek. Hüvelyesekben gazdag, zsírosabb vagy nagyon tojásos zöldségételek, azok tovább tartanak. S persze nem feltétlenül kell a zöldségétellel jóllakni, utána lehet dobni valami töményebbet, de mégis jobb, mintha mindig csak a tömény cuccot ennénk.
A fagyasztás is jó ötlet, egy ponton meguntam a sok főzést s most már én is alkalmazom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!