Probalok szenhidratszegenyen etkezni de reggelre megettem 5 tojast, az picit tulzas nem? Nem ettem hozza kenyeret csak egykis sajtot reszeltem ra
Hát,hogy sok e az egyénfüggő.
Nekem egy kicsit sok lenne ha mindegyiknek felhasználnám a sárgáját is.
Kicsit visszafogod magad a nap folyamán és semmi gond nem lesz.
Lehet hogy bennem van a hiba, de nem értem a problémádat. Mi köze a szénhidrátnak a tojáshoz? Egy tojás ( átlag 50 gramm) szénhidráttartalma kb. 0.3 gramm. Tehát összesen nem ettél 2 gramm szénhidrátot!
Viszont kalóriában- sajt nélkül! - is kb. 450 Kcal, ami egy fogyókúrás reggelihez azért sok. (+ sajt, olaj, ha azzal készítetted...)
Teljesen jó, de ez a napodon múlik. Én soha nem eszem ilyen keveset egyszerre, mert kaparnám a falat az éhségtől akkor is, ha evés előtt nem lennék éhes... Ez egyéni dolog, de kalóriadeficitben enni s fogyni természetesen így is lehet :)
Szénhidrátszegénynek pedig igen erősen szénhidrátszegény ez. Én zöldséget is ettem volna hozzá s még úgy is szénhidrátszegény lenne.
Ha neked ekkora reggeli kell, egyél ekkorát. Van, akinek többszörösen ekkora a reggelije és az is tud fogyni. Saját magadhoz passzoló diéta kell, nem az, amire mások bólogatnak.
A fő, hogy a napod összességében legyen jó, az nem sokat számít, hogy a reggelid 0 vagy 1200 kcal vagy a kettő között :)
#6: Te olvass utána, még a szénhidrátos táplálkozást támogató oldalak (legalábbis amit én láttam) is tényként kezelik, hogy a szénhidrát NEM esszenciális tápanyag. Ebben semmi titok nincs, ez így van. Kenyér főleg nem kell, az emberek nagy részének egészségtelen is, a glutén fontos faktor a betegségeknél, egyedül persze kevés, de a többi faktor sokaknál megvan.
Más kérdés, hogy valaki az életben nem tudna lefogyni kenyér mellett (elméletileg persze lehetséges, de szabad akaratból nem tudna) s rosszul lenne tőle. Nincs egyetlen étel sem, ami nélkül ne lehetne jól működve élni, de a kenyér közel sem áll ehhez. Inkább a zöldség és a jó fehérjeforrások, azok fontosak (zöldség nélkül lehet élni, de necces és szerintem általában nem érdemes :)). A szénhidrátbombák nem. Nem feltétlenül van velük baj, de kelleni nem kellenek. Már általánosan, mert van, aki képtelen nélkülük rendesen táplálkozni, az egye, semmi gond, főleg, ha gluténmentes vagy nem, de neki nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!