Mi a véleményetek a szénhidrátcsökkentett kenyérről? (100g-ban 30g ch)
Hát így látatlanban nem sok.
Valószínűleg több benne a szír,mint a nem ch csökkentett verzióban,így a kalória is több benne.
Akkor szoktam csak ilyet venni, ha más éppen nincs.
Semmi különös előnyét nem érzem.
Amennyi kenyeret eszek, az nem sok se kalóriában, se szénhidrátban. Úgyhogy akkor már inkább eszem normális kenyeret.
Nekem erőszakolt dolognak tűnik.
A szénhidrátcsökkentett kenyér helyett ezért kerestem inkább olyan alternatívát, ami valóban értékes tápanyagokból van. A teljes kiőrlésű rozskenyér vagy magvas rozskenyér vagy ropogós, kétszersült-szerű rozslepény jött be nekem leginkább.
Oké, ez tök más, mint a klasszikus kenyér, viszont számomra nagyon szerethető az íze, állaga, jó szendvicsalap, és mivel vékony, kicsi a tömege, ezért jól megpakolva fehérjedús finomságokkal, főtt tojással, sajtokkal, túróval, mellé zöldségeket vagy salátát készítve tök jó.
Most épp ez az Aldi-s a favoritom:
és ropogós kétszersültnek meg ez:
Mindkettő 100% tk. rozslisztből készült, magas, 20% körüli rosttartalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!