Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Aki nem eszik kenyeret,...

Aki nem eszik kenyeret, tesztat, krumplit, rizst, edesseget az mit eszik helyette, zoldsegen, gyumolcson, es csirkemellen kivul?

Figyelt kérdés

Mondjuk a kenyeret,rizst el tudnam epp hagyni,ill.csokkenteni.

De koretnek a krumpli teszta a megszokott nalunk.

2017. jan. 6. 15:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Rengeteg minden letezik ezeken kovul... bulgur, koles, amarant, chia, arpa.... nezz be egy egeszsegboltba es megvilagosodsz
2017. jan. 6. 15:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Édességet eszem, a többit nem és húst sem, laktózosabb tejtermékeket sem, hüvelyest is minimálisat. Nem mintha zöldségből sok férne a keretembe. Gyümölcsöt eszem, de maximum napi pár dekát.

Nos, a köretem minimális nyers zöldség, de igazából remekül megvagyok köret nélkül. Tojást, olajos magvakat eszem. Ma hagymaleves volt tojással és sajtos, illetve totus palacsinta, plusz földimogyoró és krémlikőrrel ízesített kávé. Az édességek sokat tudnak segíteni a szénhidrátcsökkentésben (mivel akkor kevesebb zöldséget eszem), ma kb. 22 gramm szénhidrátot vittem be, pedig a palacsintámban még tápióka is volt, keményítő nélkül sose jó.

Ha kellene valami tartalmasabb köret, gabonamentes morzsóka lenne, erre a célra teljesen jó valami olajos magvat vagy maglisztet keverni a tojásba.

Én is tésztán és krumplin éltem anno, de könnyű volt váltani zöldségre. A nagyon kevés szénhidrát nem ment eleinte, évekig 80grammal (ami nekem laza) treníroztam a későbbiekre, amikről akkor még nem is tudtam, hogy lesznek :D

Lehetne enni még tejszínt, több sajtot, avokádót, húsokat, több zsírt (a hozzáadott zsírt minimalizálnom kell)... Kinek mi fér bele.

Energia mindenképpen kell s ha annyira levisszük a szénhidrátot, hogy nem fér bele még egy kis krumpli sem, akkor muszáj jelentős mennyiségű zsírt enni.

Az ilyen 150 grammos keretekbe vígan férhet rizs és krumpli, maximum annak nem, aki sok zöldséget igényel s azzal simán megtölti a keretet. Vagy aki sok gyümölcsöt eszik. Én a zöldséges irányt követném, ha sok zsírt szeretnék enni, némi zabbal, kölessel, rizzsel tarkítva.

No igen, te bizonyára szénhidrátra alapozol, kérdező, nem zsírra, ez azért két egészen más irány, de mindkettőről írtam.

2017. jan. 6. 16:17
 3/3 anonim válasza:

vizet iszok nagyon sokat ha éhes vagyok narancs,alma és egy nap 1,5-2 Liter víz :)

:)

2017. jan. 6. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!