Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Férfiak! Valóban hányaknak...

Férfiak! Valóban hányaknak jön be ez az alkat?

Figyelt kérdés
Az elmúlt 3 hónapban 15 kg-t fogytam, 63-ról 48 kg-ra. Sosem mondták, hogy vészesen elhízott vagyok, de mindig láttam, hogy kövér, s meg akartam szűnni, ha csak a telt nő ideáljával azonosítottak. Tudom, hogy sokaknak a vékonyak jönnek be. A fogyókúrával arányosan mentek le a kilók, eltűnt a hatalmas fenekem, de a melleim is nagy arányban, vékonyabb lett a csípőm. Mivel mindig testesebb alkat voltam, ez lényegesen meglátszott. Jobban érzem magam most, sőt, rám jönnek régi ruháim, de folyton rettegek ha többet eszek, vagy olyat, hogy netalántán hízok. 160 cm magas vagyok, és így az ünnepek közeledtével egyre jobban félek, mert ennem kell mások közt is, és akkor nagyon nehéz lesz keveset, illetve az édességet teljesen mellőzni. Nem tudom, hogy jó. Most vékonyabb vagyok sokkal, tornázom, diétázom, de nem tudom, ez étkezés terén meddig bírható.

2016. dec. 4. 11:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Igen, vèkony lànyokat rèszesìtem előnyben, de azèrt legyen formája. Neked egy kis edzès kellene, hogy a feneked, làbad legyen formàs, ne csak vékony.
2016. dec. 4. 11:33
 2/16 anonim ***** válasza:
40%

Akkor sem történik semmi, ha sokat eszel az ünnepi ebédnél... Az a gond, ha 2 hétig zabálsz mindenfélét. Bár az is teher a testnek, ha egy napig, de miért tennél olyat? Eszel rendesen és kész. Amúgyis vannak megfelelő ételek, abból rendesen eszel, pár süti, mi a gond ezzel? Én fogyáskor is sütizek, ma mazsolás banánkenyér és lekváros piskóta lesz, nem értem, mi ezzel a gond, meg van tervezve a napom, a deficitem számomra tökéletes, amúgysem minden napom ennyire sütis (máskor csak egy süti van, néha pedig egy se). Az egyébként segít, ha te sütöd a sütit. Én erősen szénhidrátszegényen szeretek enni (ma maximum 60 grammnál leszek, mert most nem fogom vissza magam, ennek harmada a 2 süti) s a sütijeim általában ezt tükrözik, normál cukrot és lisztet pedig nem is eszem. Az ütne. Karácsonykor rokonnál eszem, de viszek többféle sütit.

De akit nem zavar a sok szénhidrát s az egészségtudatossága is elbírja, annál egy kis süti is beleférhet. Jobb, mint lelkileg szenvedni...

2016. dec. 4. 11:36
 3/16 anonim ***** válasza:
77%
Igy is túl sovány vagy a magasságodhoz (egészségügyileg). Ha már az ünnepi étkezésektől rettegsz, akkor súlyos problémák vannak a kis fejedben. Miért kéne keveset enned? Miért kerülöd az édességeket? (most nem a tömény cukros dolgokról van szó, ha mégis, akkor az ünnepek alatt párszor belefér) Kezeltesd magad, ha nem javul a helyzet
2016. dec. 4. 13:17
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem félek az ünnepektől, és nem rettegek, hogy feljön pár kiló. A legmagasabb súlyom 68 kg volt, most 48 vagyok. Szerintem pont jó vagyok így, de 5 kilóval többel is jól érezném még magam. Többször előfordult, hogy barátoknál olyan ételeket ettem, amiket nem szoktam máskor, házi sütiket is, pedig glutén-, tej- és cukormentes az étrendem. Mégsem változott semmit sem a súlyom, még sok cukros sütitől sem. Inkább attól szoktam tartani, hogy elrontom a hasam, volt már olyan (szerencsére ritkán), hogy mire hazaértem, durva hasfájásom lett, ezért van motivációm, hogy óvatos legyek.

Másrészről én sosem eszek keveset, hús és zöldség általában vendégségben is szokott lenni, azzal elég jól tudok lakni. Utána már szerencsére nem fér sok süti, max. 1-2 darab.

Általánosságban az a véleményem, hogy ha a hétköznapokban egészségesen eszel, pár kilengős nap belefér, attól nem fogsz hirtelen kilókat hízni. Lazíts kicsit, élvezd az életet. Ha állandóan a kaján parázol, az már anorexiagyanús, vizsgáld felül az étrendedet, megvan-e benne minden, ami kell (fehérje, zsír, vitaminok).

2016. dec. 4. 18:27
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

júj, de jó neked :) hogy csináltad? :)

a te magasságodhoz amúgy az 52-55 is jó (számít a testfelépítésed és az életkorod is persze)

szóval ha felcsússszan karikor' egy pár kiló, akkor is csini maradsz, az tuti :)

elhiszem, h jól érzed magad, én is örülnék :) :)

annyi egyél, amennyi jól esik, és nem amennyit kívánsz, vagy amennyit szívesen megennél. ha megeszel egy kanál rizst meg egy fél husit, és jól laktál, akkor ott állj meg, akkor az volt az elég és a megfelelő adag. de ne aggódj, mert akkor meg átesel a ló túloldalára.

ha mégis a lazítás során felugrik 1-2 kiló, csak csinibb leszel, ahogy az arányokat kiolvasom :)

nem szabad folyton stresszelni, a stressz hízlal. örülj annak, ami van, érezd magad jól. az ember súlya mindig ingadozik, ezzel együtt kell élni. majd ha felmegy valami, ledolgozod, végül is már bizonyítottál!

hogy csináltad amúgy? :)

2016. dec. 7. 23:47
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Utolsó, főként futássala dtam le sokat (nyáron kint, majd futópadon futottam), s eleinte a telített zsírsavakat kerültem, majd rendkívül szénhidrárszegény étrendet kezdtem (ebbe fehérje és zsír belefért, de kb. folyton húst és zöldséget ettem, müzli ebből kizárandó.)

Nyáron dolgoztam is, kenényebb fizikai munkán, s akkor rendes" étkezés mellett is mentek le kilók.

Egyébként a sok folyadék tényleg fontos. A kalóriaszámlálás viszont nem vált be, hiszen nem csak a szám számít, de szerintem mértékkel és sporttal, éhezés nélkül lehet fogyni. Most sajn azért is hízok, mert stresszelek a visszahízástól :/

2016. dec. 8. 23:27
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

Sportolj, drága. Akkor azt eszel, amit csak akarsz. ;)

A "diétázom" hülyeséget meg hanyagoljuk már, MINDEN, amit eszel a diétád. Mert azt jelenti...

2016. dec. 9. 09:35
 8/16 anonim ***** válasza:
67%

Szia

Én amikor 170cm voltam és 70 kg kövérnek éreztem magam, meg is kaptam a véleményt a fiúktól, kicsit fogynom kéne...

Az idő telt, 80kg lettem és ahogy nézegettem az akkor képeket rájöttem, nem is voltam kövér. Hasam ugyan volt, de a többi rendben volt... Azt könnyebb lett volna csinosítani.

Magamból kiindulva, szerintem nem voltál kövér, csak picit kerekebb.

De ahogy jól érzed magad, úgy legyél. De azért ne koplalj :(

2017. jan. 9. 23:51
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez ízlés kérdése, nem tudnám megmondani, hogy 10-ből hány férfinak jön be ez az alkat. Annyit tudok mondani, hogy nekem valószínűleg jobban tetszettél volna 63 kg-val, azt kb. pont ideálisnak tartom a magasságodhoz. De tudom, hogy vannak, akiknek a vékonyabb tetszik.
2017. jan. 10. 10:48
 10/16 A kérdező kommentje:
Tegnap 45 voltam. De nagyon leépültem, orvos szerint vissza kell menjek ötvenre. sokan mondták, hogy beteges ahogy kinézek, de volt aki észre sem vette, egy barátomnak tetszik is. de tönkre tett ez az egész, az izomzatom leépül, most nem tudom, hogy pótolja, hogy ne zsírosodjak el. ha visszaadnák a gondolataimat, és eltűnnének a fejemből a kalóriák, lennék inkább újra ugyanannyi.
2017. jan. 10. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!