Batáta. Miért is egészséges? Magasak az értékei, nem sok különbség van a burgonya között.
>Szerintem sem ez a csicsóka, az biztos.
Aha, igazatok van. Nézem a képeket és sehogy se passzolnak a csicsóval. Pedig emlegették egy lapon az édeskrumplit. Na mindegy.
>Azt különben még nem is vettem soha.
Pedig érdemes megkóstolni, mert nem rossz. A pucolásra vannak módszerek, én pl. a szomszéd étterembe hordom, ott van forgódobos pucoló masina. Amúgy korábban a megmosott, beáztatott növényt egy szűrőbe téve leforráztam és késsel utána egész jól lekaparható.
>Valahogy a megpucolása nem vonz. ezért nem szeretem a >csillagtököt sem.
Csillagtökkel nekem semmi bajom attól kezdve, hogy nem mm vastagon, kontúrkövetéssel hajazom. Nem borotva az az arcomon... :) Szépen a dudorok laza mozdulattal "leesztergálnak", utána a dudorok volt helyétől kiindulva a tököt forgatva a felső és alsó fél haja egy-egy menetben leválasztható. Utána héjmentes, lehet szeletelni.
Van, aki előbb felszeli és úgy bénázik szeletenként vele - na ahhoz nekem sem lenne már türelmem.
Más téma, de ha már pucolgatás. A gombát is úgy csinálom, hogy megmosom, majd mindenestül (tönköstül szőröstül, bőröstül) bele egy hasábkrumpli darabolóba és uccuneki, 3 perc egy kiló... Ízre is jó, állagra is jó, csak picit tovább főzöm és ennyi. :D Persze ha valami elvadult fás részt lelnék, azt kicsapom, de ez nagyon ritka, jó helyről veszem, még válogatni se igen kell a boltban és ugyebár végig ki van az fizetve... ;)
Kérdező,
Akkor hasonlóan szereted. Feltétlenül próbáld ki a hasábkrumpli darabolót, tetszeni fog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!