Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mi a tapasztalatotok a glikemi...

Mi a tapasztalatotok a glikemias index alltali taplalkozas kapcsan?

Figyelt kérdés

Ha nem is minden nap, de rendszeresen sportolok(lovagolok, futok, kondiba jarok). Azonban annak erdekeben, hogy jelentos valtozast erjek el, az etrendemen is javitani szeretnek.

Sokan belekezdenek a nincs kenyer, teszta, krumpli dietaba.. Ennek kapcsan astam egy kicsit melyebbre es talaltam meg ezt a lehetoseget.

Melyiket tartjatok celszerubbnek?

#diéta #fogyás #szénhidrát #glikemias index
2016. júl. 19. 06:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha az a kérdés, hogy jobb-e alacsonyabb GI-jű ch-t fogyasztani, akkor a válasz igen. Fontos dolog, hogy fogyás ezekkel is csak akkor van, ha megvan a kalóriadeficit.
2016. júl. 19. 07:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha teljesen kizárod az étrendedből a kenyeret, tésztát, krumplit, akkor mit eszel helyette?

Mert ha csak időlegesen zárod ki, majd ha visszatérsz rá, ugyanúgy visszajönnek a kilók is!

2016. júl. 19. 07:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Kérdés, mi a célod, az egészséged miatt nem akarsz inzulincibálást vagy fogyni akarsz.

Utóbbihoz kalóriadeficit kell, a gyors ch-k teljes s a lassú ch-k szinte teljes kizárása önmagában még nem okoz fogyást, csak azoknál, akik ilyenkor automatikusan deficitben esznek.

Személy szerint a szénhidrátmennyiségre fókuszálok s kerülöm a tömény cukrokat. De hogy jázmin rizs vagy zab vagy banán, annál az dönt, hogy melyikhez van kedvem. Az előző kettő hasonlóan hat rám, a banánnal sosincs bajom. A testem jelzéseire figyelek inkább, s mivel én kevés szénhidráttal vagyok jól, átlagosan nem is eszem belőle sokat. De ha mégis eszem, akkor nem pörgök GI-n, az tuti. Ez a legegészségesebb számomra, másnál lehet, hogy nem így van.

A fogyáshoz nekem jobb a kevés ch, mert akkor lecsökken a kalóriabevitelem (a fehérje és a zsír általában nagyon keveset változik). Amúgyis ez a "logikusabb", tipikusabb, de van, akire ez pont nem igaz.

2016. júl. 19. 17:07
 4/4 anonim ***** válasza:
En nem eszem ill.csak nagyon ritkan krumplit mertekkel,meg ritkabban tesztafeleket,kenyeret.De rengeteg zoldseget,gyumolcsot, es hust tehat soha nem ehezek,nem koplalok,nem dietazok.Soha nem szamolgattam kaloriat,mert tudom mi a kaloria.A glikemias index nagyon fontos jol teszed hogy figyelsz rà.A rendszeres mozgas is nagyon Jo.Ha fogyni akarsz egg kicsit szukebbre vedd a gyumolcs fogyasztast,de a son zoldseg Hus,es tejtermekek nyugodtan fogyaszd.Cukrot keruld es a feher lisztes termekeket!Szerintem igy sikerulni fog!
2016. aug. 1. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!