Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » A tejbedara mennyire hízlal?

A tejbedara mennyire hízlal?

Figyelt kérdés
Fogyokúrázni próbálok de a tejbedarát nagyon szeretem. Mennyire hízlaló?

2016. márc. 20. 16:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
20%
Akkor inkabb ne probald a fogyo kurat annak amugy sincs ertelme igy meg plane yoda is megmondta tedd vagy ne tedd de ne probald
2016. márc. 20. 17:15
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon.
2016. márc. 20. 17:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyit eszel belöle és mennyi fér a napi keretedbe.
2016. márc. 20. 17:35
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem annyira nem gáz kalória szempontjából, bár a dara nem a legjobb diétás étel. Én útifűmagből szoktam készíteni "tejbegrízt". Édesítőt, egy nagy pohár natúr joghurtot kikeverek fahéjjal, majd mehet bele 2-3 teáskanál útimagfű. Párszor megkereverem, berakom a hűtőbe állni és fél óra múlva kész a hamis tejbegrízem. :)
2016. márc. 20. 17:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a darán akadok fenn, bár az sem túl barátságos, hanem a tejen. Egy deci 5gramm gyorsan felszívódó szénhidrát, és nem egy deciből készül a tejbedara... Ez nem fér bele.
2016. márc. 20. 18:04
 6/11 anonim ***** válasza:
A tej nem gyors CH, 30-40-es GI-je van, viszont nagy az inzulinválasza a tejsavófehérje miatt.
2016. márc. 20. 18:25
 7/11 Szintis Zoli ***** válasza:

Az utolsót annyival egészíteném ki, hogy a tejcukor gyors ch. A vércukrot a tej azért nem dobja meg, mert a tej magas és gyors inzulinválaszt vált ki, vagyis a vércukrodnak nincs "ideje" felmenni, hisz az inzulin rögtön kipucolja a cukrot véredből. A tejben lévő fehérje és zsír sem igazából a tejcukor felszívódását lassítja, inkább csak a gyomorból való ürülését késleltetni valamelyest.

A tejnek nem elsősorban a tejsavófehérje tartalma miatt magas az inzulinválasza. A tejfehérjének csak 20%-a tejsavó fehérje. Önmagában nem indokolja az inzulinindex magas értékét. A tej, mint komplex, valamiért önmagában gázos inzulinválasz szempontjából. Ez van. A burgonya Ch tartalma, ill. glikémiás telítettsége sem indokolná a rá jellemző inzulinindexet, mégis betyár magas. Van ilyen sajnos.

A tejbedara kalóriamínuszban semennyire sem hizlaló. Fogyásban viszont biztosan nem segít: inzulinszintet cibál és nem igazán telít. Éhes leszel, megint eszel. Mivel az inzulin mindenkinél eltérő mértékben meghatározó tényezője a zsírból fogyás sikerének, lehet, hogy nálad pont nem gond a tejbedara, de valszeg jobban jársz nélküle.

Ha kiszámítható eredményt akarsz és nem csak érzésből ennél sokat vagy keveset, akkor állj neki makrókat számolni és alacsony inzuliindexű CH-t fogyasztani!

2016. márc. 20. 19:44
 8/11 anonim ***** válasza:
A tiszta laktóz GI-je is csak 45, ami alacsony.
2016. márc. 20. 21:39
 9/11 Szintis Zoli ***** válasza:
Nem tudtam. Köszönöm.
2016. márc. 21. 09:40
 10/11 Szintis Zoli ***** válasza:

Ám a GI mindig csak az II következménye:

[link]

2016. márc. 21. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!