Mindegy hogy sajtos puffasztott rizset eszek vagy simát?
Nézd meg az értékeiket!
Az szinte biztos, hogy a sajtosnak magasabb lesz a ch értéke, és a zsír tartalma jelentősen több lesz.
Egyébként a puffasztott rizs az egyik legnagyobb átverés.
Egyáltalán nem diétás étel.
100 gramm 90 gramm szénhidrátot tartalmaz, a glikémiás indexe pedig magas!
A magas ch tartalom, miért baj? Energia kell és a többség nem zsírra alapoz, szénhidrát is jócskán kell. Persze nem mindegy, milyen forrásból, bár ha csak a fogyást nézzük, akkor a kalóriadeficit számít, nem az, hogy gyors szénhidrátbombákat eszünk-e (az egészség és a diéta tarthatósága szempontjából már egész más a helyzet).
A GI sem mindenkit hat meg, de egyetértek, hogy előnyösebb, ha alacsonyabb, de nem ez a legfontosabb tényező. Azért én is barna pufirizset eszem, bár mivel ritkán és egyszerre 5 grammot (szerintem az rengeteg, amúgyis nasinak eszem, édesen), nem hiszem, hogy ez oly sokat számít. De azért mégis, miért ne tennék meg szinte mindent (mert a minden az lenne, hogy nem eszem pufirizst, életem nagy részében nem is tettem, de néha miért ne?).
A sajtos nem tudom, milyen. Ha aromás, akkor ugyanaz, ha normális sajtos lenne, az csökkentené a ch tartalmát s az inzulinválaszát s növelné a laktató voltát.
"A magas ch tartalom, miért baj? "
Mert a kérdés kulcsszavai között ott van a "fogyókúra", így feltételeztem hogy a kérdező fogyni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!