Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Rengeteget mozgok, amennyire...

0lányka0 kérdése:

Rengeteget mozgok, amennyire csak tudom, kizárom az étrendemből a szénhidrátokat, és alig fogyok. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Egy hónapja csinálom a szénhidrátszegény diétát. Sem kenyeret, sem tésztát, sem burgonyát, sem cukrot, cukros italokat nem fogyasztok, heti 3x futok (5 km-es futóprogramot csinálom), a napokban voltam egy 30 km-e teljesítménytúrán, ahol egy, azaz EGY daab almát ettem meg, pedig több, mint 1800 méter volt a szintkülönbség, és mégis 20 dekával többel ébredtem másnap. Mi lehet ennek az oka? Egyelőre még nem csüggedek, mert érzem, hogy alakul át testem, mégis baromira zavaró dolog, hogy a kilók bizony nem fogynak.
2016. febr. 14. 21:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Mennyi szénhidrátot eszel? Van, aki sose fogy le, ha nem megy elég mélyre (bár egy alma a 30 km-en még engem se vágna földhöz, bár felesleges cukornak tartanám, ráadásul nem a kedvenc gyümölcseimből), bár ugye a kalóriadeficit az aduász.

Dicső vagy, én már rég nem voltam teljesítménytúrán, pedig már hiányzik, de most is esett napokig, grrr s nehéz újra belelendülni...

A testsúly ingadozik, ezen ne aggódj. Ha teljesítménytúráztál s nem ettél utána iszonyat sokat, akkor tuti fogytál.

Mennyit eszel? Kalória, makrók?

2016. febr. 14. 21:23
 2/8 A kérdező kommentje:

1000-1300 kalóriát eszek naponta. Valahogy úgy érzem, hogy tényleg megteszek minden tőlem telhetőt, és szerintem az a szerencsém, hogy a "kudarcaimon" is nevetek sokáig, mielőtt letörnék.

De akkoris! :) milyen dolog az, hogy 7 órán át megyek a túrán, mint egy őrült, bokáig sárban, egy almát eszem (a túrán kaptuk), és nehezebb vagyok, amikor felkeltem, mint előtte? :) Ja, és az elfogyasztott vízmennyiségre sem tudom fogni, mert kb 5-6 decit ittam.

2016. febr. 14. 21:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha 5-6 decit iszol csak, akkor a szervezeted tartja vissza a vizet.

Amúgy mik az adataid? Pontosan mi az étrended?

2016. febr. 14. 22:08
 4/8 Krisz85 ***** válasza:

ki mondta neked hogy nem kell enned szénhidrátot??? hol olvastad?

elég baj ha egy 30 km-es gyalogtúra alatt csak egy almát eszel meg, benne van a nevében teljesímény, szerinted ahhoz, hogy valóban minőségi teljesítményt leadj bármiben mellőzheted a szénhidrátokat?

A testépítők mellőzhetik és akár minimálisra csökkenthetik diéta alatt, de az max 10-16 hét és a végén úgy legyengülnek, hogy a korábbi 240 kg os fekvenyomásokat jó ha 80 kg-al abszolválják, nem egy magyar testépítőt láttam verseny előtt pár nappal edzeni, ott már nincs erő, ahogy szénhidrát sem. Leszálkásodnak, majd a verseny után két órával 10 kg-al nehezebbek, nézed meg Kiss Jenővel készült interjút a youtubon

https://www.youtube.com/watch?v=lZ684khtMTQ

napi 490 g szénhirátot eszem és fogyok, zsírból, az erőnéltem kiváló, a gond az, hogy a sok "okos" szakértők mint pl Norbi stb miatt az emberek félnek a szénhidráttól, /persze azért hogy vedd a Norbi sütit, mert az édesítővel az a tuti.../ holott csak a rossz szénhidrát + telített zsír kombót kellene nagy ívben kerülni, tehát a feldolgozott kaják 99%-át.

Szóval ezért nem fgoysz és valószínűsítem hogy a kalóriabeviteled sem megfelelő, bár mozogsz.

ha érdekel több, írj privátot.

Ez nem úgy fog jelentkezni ,hogy méred mindennap és akkor majd majd egy jó 30 km sétáa után másnap 1 kilóva könnyebb leszel, ez nem így működik.

mérd mindennap reggel éhgyomorra és vezesd egy excel táblában, a grafikonon látni fogod, hogy hogyan csökken / vagy nem/ a súlyod, ha 4 hétig konstans marad, akkor ott valami nem ok, változtatni kell, vagy a tápanyag arányokon, vagy a mozgáson, vagy a kalóriabevitelen.

2016. febr. 14. 22:10
 5/8 anonim válasza:
ez a koplalás ,szerintem egészségtelen,ha mozogz sokat kell az energia,ch is meg minden,most még van a szervezetednek tartaléka de ez hosszú időn át nem tartható állapot,az étkezés a legfontosabb ,üzemanyag nélkül semmi nem működik.víz is szükséges az anyagcseréhez ,anélkül nincs fogyás.
2016. febr. 14. 22:16
 6/8 anonim ***** válasza:

#4: "szerinted ahhoz, hogy valóban minőségi teljesítményt leadj bármiben mellőzheted a szénhidrátokat?"

Természetesen. Van, aki 4000 kcalt eléget pár óra alatt és örül, hogy nem kell szénhidrátot ennie még közben is, mert a teste megoldja másból. Megvannak az előnyei, persze nem mindenki ilyen s ezzel nincs baj.

Az is OK, ha valaki 1000g ch-t eszik naponta, ha neki így a jó. De az is OK, ha valaki 5 gramm körül mozog. Kinek mi a megfelelő, az emberi test elég jól lekezeli mindkettőt, legalábbis ha megszokta azt s az adott ember nem nagyon kompatibilis azzal az életmóddal.

Egy rendes testépítő nem a ciklikus ketogén borzalommal játszik (fel nem fogom, miért jó gyökeresen ellentétes dolgokkal sokkolni a testet, de biztos jó valakinek valamire), ha már hanyagolni akarja a szénhidrátokat, hanem életmódszerűen nyomja és izmosodik, erősödik mellette, eszében sincs összeesni. Rengetegen esznek kevés szénhidrátot s a többségük köszöni, jól van.

Én még kis kezdő vagyok, de eddig nem látok összefüggést a szénhidrátbevitelem és az erőnlétem között edzéskor (persze ha igazán sokat vinnék be, akkor érezném, mert az nagyon lenyom. de van, akit pont ellenkezőleg, természetesen. a testépítésben is elég fontos "szabály", hogy úgy csináld, ahogy a tapasztalataid szerint neked jó, kinek ez válik be, kinek az).

2016. febr. 14. 23:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Én leginkább a rendszert nem látom abban, amit csinálsz, kérdező.

Hány kiló vagy, milyen magas?

Kicsit túlsanyargatod magad, ráadásul nagyon kevés folyadékot vettél magadhoz. Ha bőségesen iszol, sokkal kevésbé tartja a szervezeted a folyadékot.

Az meg, hogy szénhidrátot nem eszel, édeskevés. Mit eszel?

A futást hogyan csinálod? Pulzusszámot figyeled?

Én mondjuk magában a futásra nem bíznám a testem, szerintem valamilyen célzottabb torna, tánc stb. hamarabb célhoz juttat.

2016. febr. 15. 15:46
 8/8 Krisz85 ***** válasza:

6/7 - persze, éhgyomorra is lehet edzeni, ki mondta hogy nem? de én RENDES teljesítményről beszéltem.

próbáljuk ki,

én csak szénhidrátot eszem TE pedig csak vízet és tekerjünk 4 órát megállás nélkül ugyanazon útvonalon, egyszerre indulunk, meglátjuk melyikünk ér be előbb, milyen sebességgel és milyen állapotban.... meglepődnél......

szerinted egy kerékpáros, még csak nem is kell profi legyen képes 40 es átlagot fenntartani mondjuk 5 órán keresztül szénhidrát bevitel nélkül? ne röhögtess :-))). nézz még azért utána dolgoknak és nagyon is fontos a szénhidrát, az edzésben is, nem kevés teljesítményromláshoz vezet, nézz meg bármelyik profi sportolót, egyik sem tudja hanyagolni a szénhidrátokat nem véletlenül.

2016. febr. 16. 07:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!