Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Hogy lehet a ketogént olcsón...

Hogy lehet a ketogént olcsón megúszni?

Figyelt kérdés

2015. dec. 30. 21:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem veszel flancos, drága cuccokat...

Én speciel alapvetően vega paleo ketogén vonalon mozgok jobb napjaimon, tojás, zöldség, olajos magvak, kókuszzsír, magliszteket is használok, de keveset s nem a legdrágábbakat, s pl. nem mandulán, makadámdión és kesun élek félig (ebből csak a kesut eszem rendszeresen, akkor is picit), pedig nem is lenne rossz néha, ezeket nagyon szeretem :) Még jó, hogy a többit is, amit soroltam.

Ha puritán napom van, 500-ból kijön s én azért nem a legolcsóbb tojást veszem, hanem jóféle ízes házit, az éri meg legjobban az árát. Ha elkezdek eritrites-csokis sütiket enni, az megdrágítja, de erre igazából nincs szükség. Viszont szint bármilyen drága gyümölcsöt ehetek, én speciel málnát szeretek alkalmazni, már múlt télen sem volt drága, pedig akkor naponta ettem. Most már gyakorlott vagyok, simán elvagyok gyümölcs nélkül, néha azért eszem, mert jó dolog :) De nincs rá kifejezetten szükségem, fizikailag semmiképp.

Amikor több kalóriára lesz szükségem, akkor sem lesz jelentősen drágább az étkezésem, kalóriát zsírból is elég olcsó bevinni, nemcsak szénhidrátból (a tápanyagok ugye most is megvannak ugyanúgy, legalábbis igyekszem). +600 kcal nem nagy dolog 55-80 forintból (s még van, aki szerint drága a kókuszzsír... szerintem olcsó, persze nem az olcsó zsírokhoz képest, de az ár/kalória aránya igen vonzó a normál táplálkozás árához képest).

Nem drágított az étkezésemen az, hogy a lisztpótlékom 550-2500 ft (néha több) kilónként vagy a cukrom 1600-2500 s nem eszem olcsó szénhidrátot. Rengeteg édességgel és magkenyérrel sem volt drágulás, a ketogén viszont már olcsóbbnak bizonyult, mint a korábbi életmódjaim (persze tudnám csinálni drágábban is, de nem sokkal, felesleges).

Ha a liszt és az étolaj ára lenne a meghatározó az ember táplálkozásánál, akkor párezerből ennénk ki egy hónapban. S nem kell mindenféle vackokat sem venni.

Persze ha az ember ízlése, étrendje más a ketogénen belül, akkor szüksége lehet több pénzre hozzá. Én elég jól elvagyok így.

2015. dec. 31. 00:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt. Buek!
2016. jan. 1. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!