Szeretnék egy eredeti mac gépet, vagy laptopot. Hogyan tudnám a lehető legolcsóbb módon megúszni?
Keresel valahol 2014-es modellt. Nekem is az van (MacBook Air), szerintem semmivel nem rosszabb az újnál.
Próbálkozhatsz használtan is, vannak boltok, amik árulnak kedvező áron újszerű 1-2 éves termékeket, amik ma is tökéletesek, alig rosszabbak a legújabbnál.
Ha újat veszel, inkább 350-400 körül kezdődik, attól függően, hogy mit veszel. Egyébként miért kell neked Mac? Őszintén szólva jobban jársz egy Hackintosh-sal, ha nem feltétlenül kell hordozható gép.
Én azért vettem, mert ezen tudok a leggyorsabban dolgozni, vannak dolgok, amik csak ezen a platformon futnak és cipelnem kell mindenhova, úgyhogy nem zavart, hogy drága.
Ha nem munkára kell és nem vagy annyira tele pénzzel, hogy mindegy, hogy 200-ba vagy 500-ba kerül egy gép, akkor nem értem.
Hackintosh-sal csak az oprendszer kapod, semmiképpen nem egy eredeti Mac-et, nem is nagyon értem, hogy mire jó. Otthoni PC-n a Windows-t nem helyettesíti (már ha pl. játékokról van szó), nem tudod normálisan frissíteni (mert lehet, hogy nem indul el), ráadásul pontosan ugyanazokkal a gagyi szar billentyűzetekkel és egerekkel és touchpad-ekkel kell dolgozni, amik általában rendelkezésre állnak. Szóval semmilyen élményt nem nyújt, csak a nyers teljesítményt.
Ha nincsenek nagy igényeid, akkor kezdheted egy jóval régebbi modellel is, csak akkor az legyen a Pro sorozat (laptop esetén). A 2007-es modelleket már állapottól függően 50-120.000 Ft-ért meg lehet venni. c2d procival, dedikált nvidia GT chippel, könnyű bővíhtetőséggel. Ha raksz bele 6-8 GByte memóriát és egy SSD-t, még egy nagyon jól használható Mac-ed lesz (én sem adtam el a régit, otthoni felhasználásra még mindig tökéletes). Töltő kapható hozzá, aksi is van még (utángyártott, új már nincsen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!