Melyik lisztben van a legkevesebb szénhidrát?
Figyelt kérdés
Szeretnék otthon pizzát meg egyéb édes-sós dolgokat készíteni. Tudom, hogy a teljes kiőrlésű lisztben ugyanannyi a szénhidrát mint a simában ezért azzal nem próbálkozok. Tudnátok segíteni? Gondoltam a rozslisztre nem tudom, az mennyire jó....2015. júl. 8. 11:42
1/3 anonim válasza:
A keményítődús, normál lisztek egyformán szénhidrátbombák, nagy különbség nincs köztük. Annyit tehetsz, hogy kerülöd legalább a glutént, kevesebbet eszel belőlük vagy kevered valami nem szénhidrátos cuccal (olajos magvak, maglisztek). Ha csak a nem szénhidrátos cuccokat használod, az már trükkösebb, mert a keményítő hiánya nagyon megváltoztatja az állagot s az ízt, aztán ez vagy gond, vagy nem.
3/3 anonim válasza:
A lisztek többsége keményítő alapú.
Tehát vagy nem eszünk lisztes kaját, mert a pizza alapja is egy keményítő bázisú tészta..
Vagy használsz lowcarb liszteket. Hogy ezek jók-e, az jó kérdés, hogy drágák az biztos. Pl. olajos magok préselvény maradványait is lisztté lehet őrölni, nincs sok felszívódó ch tartalmuk. Gyakorlatilag lisztként használhatóak, bár igazából ezek is ócska takarmánynak számítanak, persze nem olcsón (nyilvánvalóak az előnyeik is: ch szegények, vannak bennük vitaminok, a fehérje tartalmuk kétes, hiszen a sütött növényi fehérjék megítélése eléggé nehézkes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!