Miért terhel le jobban egy bolti kuglóf, kalács, mint egy keksz vagy csoki?
27 éves nő vagyok, átlagos egészséges táplálkozással, de néha elcsábulok. A baj az, hogy megeszek valamennyi bolti csomagolt kuglófot, vagy mazsolás kalácsot, túrós kalácsot vagy Spar márványkalácsot, és egyszerűen utána elkezd zuborogni a hasam, majd olyan álmos leszek hogy konkrétan időhöz lehet kötni, hogy attól kezdve van, mikor elkezdem emészteni, és ha kicsit többet eszek ilyenekből, akkor le kell feküdnöm aludni, annyira álmosít, és megterhel, elveszi az energiát mástól.
A másik viszont, ha csokit eszek vagy száraz bolti kekszet, tök mindegy milyet,azok nem terhelnek. Jól gondolom, hogy szénhidrát és szénhidrát között is van különbség? Meg egy csoki "tisztább", mint egy bolti kuglóf, mert az aztán teli van minden mű dologgal is...
De a csoki az csak csoki. A keksz meg nem kelt tészta és szerintem azért nem terhel le.
Nálatok is megfigyelhető ez?
A szénhidrát lenyom, a glutén pláne. A csoki érdekes dolog, mert egyes márkák nem jók, másokkal nincs baj, de én 1 kockát ennék étcsokiból, ha ennék étcsokit, de saját csokim van és azt is a párom eszi, nekem már nem kell. Viszont a csoki inkább zsír, mint cukor, bár csokija válogatja, míg a lisztes édes cuccok szénhidrátok szénhidráttal.
Lehet, hogy Nálad az is számít, kelt tészta-e, nem tudhatom, az emberek oly sokfélék. Pl. én betolok 1000 kcal zsírt (nem magában azért) és energikus leszek, a párom pedig rosszul lesz, ha nincs hozzá rengeteg szénhidrát. Ha van, akkor neki jó, nekem nem. Ezért főzök ketogén ételt, amit ő sok rizzsel eszik, én pedig nyers zöldséggel :) Ha az ember tudja, mi a jó neki, ne egyen olyat, amitől rosszul lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!