Fogyókúra alatt só és ételízesítő (vegeta) használata sem ajánlott?
Ma zöldséglevest főztem magamnak (mindenféle habarás, tészta vagy galuska nélkül), de a sót meg a vegetát azért csak beleszórtam. Akik komolyan veszik, azok ezt sem rakják bele?
A lisztet és a cukrot már próbálom kiemelni az étkezéseimből, de a só.... én a csirkemellet is rendszeresen besózom magamnak, a krémlevesekbe is jócskán rakok. Nem kéne? Mivel pótoljam?
Dehogy kell elhagyni a sót... Egyes diétákban pedig kifejezetten fontos, hogy elég sót egyen az ember.
Só nélkül csak egyes édességeket ennék meg, no meg persze azokat, amikhez nem kell só: nyers zöldség, olajos magvak...
Nem is hiszem, hogy aki megszokta a sót, az könnyen át tudna szokni, de nem is hiszek benne, hogy a só ártalmas lenne. Túl természetes anyag, bennünk is sok van. Vannak betegségek, amik esetében sószegény diétát javasolnak, ehhez nem értek, s gondolom, bizonyos szint felett nem jó a magas sóbevitel, de egyébként...
Dehogy testépítő! :) Csak fogyni szeretnék kb egy 7 kilót.
Én csak azért kérdeztem, mert már többször hallottam már innen-onnan, hogy "Két fehér méreg van az életben: a cukor és a só", és ez nagyon megmaradt. Ezért gondoltam, hogy nagyon ártalmas, de ahogy olvastam a válaszokat, nyugodtan sózok mindent. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!