Ha ezzel zárom a napot, akkor fogyok?
És előtte mit eszel és mennyit?
Sportolsz valamit?
Ez így elég tág.
Hát azért szerintem ez nem teljesen igaz, mert volt két nap, amikor este egy csupán egy nagy adag salátát ettem, és rendre laposabb hassal ébredtem másnap.
Egyébként a csokoládét fogom mindenképp megvonni magamtól, mert abból mostanság sokat eszem és héjában sült krumplit, főtt tojást, narancslevet, kefírt, csirkemellet és spenót/rukkola salátát szándékozom napközben fogyasztani. Sajnos jelenleg sokat kell ülnöm, a mozgásom annyi hogy párszor lépcsőt mászom meg elmegyek a boltba bevásárolni és vissza. Ma már elfogyasztottam a fél 6-os menüt és ezzel elkezdtem a diétám, holnap már a napközbeni kaják is azok lesznek, amiket leírtam. Így hogy néz ki a dolog?
# 4
az a salátás lapos has csak pillanyatnyi állapot!
Azért ébredtél másnap laposabb hassal, mert kevesebb salak anyag gyűlt össze a beleidben. Hasmenés után is laposabb az ember hasa, mivel belül kiürül. Egy napokon át tartó hasmenős betegség alkalmával akár annyira kiürülhet bélrendszer és a gyomor, hogy szinte beesettnek tűnik a has. De a megszokott étkezés után vissza is áll az eredeti állapotára.
Az étrend tervedről: a krumplit hanyagolnám, magas a szénhidrát tartalma. Valamint a narancslevet (és egyéb gyümölcslevet) is, mivel cukros. A többi jó, viszont kevésnek tűnik. Én mindenféleképpen adnék hozzá halat (jó fehérje forrás, esszenciális zsírokat tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van). Bár így pontos adagok nélkül nehéz megállapítani a kalória értéket, de figyelj oda, hogy ne sanyargasd magad, a szükséges kalória mennyiség legyen meg! Ha túl keveset eszel, később a jo-jó effekt miatt dupláját hízhatod vissza.
A mozgásról: futni, biciklizni, túrázni, vagy tempósabb és hosszabb sétákra menj. Egy fél órányi kardió otthon... Akármi jó, csak pörgesd fel egy kicsit magad, érezze a szervezeted, hogy igenis kell az energia, kell a gyorsabb anyagcsere.
Ha fél hatkor eszel utoljára, akkor ugye 8-kor már alszol?
Alvás előtt 2-3 órával célszerű utoljára enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!