Az gáz ha minden nap megeszek 3 bigmac menüt? Estére meg egy kis fagyit szoktam fogyasztani desszertnek. (1 doboz)
Ha Neked így jó, akkor miért ne?
Nem írtad, hogy az alakod milyen és, hogy zavar-e esetleg.Nem feltétlen fogsz meghízni, ez a barna zsírszöveted mennyiségétől függ. Ha mákod van és neked sok van belőle, akkor azt és annyit ehetsz amennyit akarsz. Ezért van az, hogy az egyik ember alig eszik valamit és mégis hízik a másik rengeteget eszik és még sem kövér!
Persze sok minden mástól is függ pl hormonoktól (pajzsmirigy alul működés, magas inzulinszint)
Stressztől is függ van aki hízik tőle stb.
Mindegy konkrétan nem hízásról kérdeztél, csak gondolom, hogy ezért tetted fel a kérdést. Mindenesetre, az, hogy Neked jó-e ez így azt csak Te tudhatod,más tudja eldönteni helyetted! Ha mondjuk hízol tőle és zavar is (van, aki úgy érzi jól magát), akkor célszerű változtatni rajta.
Gáz, ha nem eszel ezen kívül friss zöldséget-gyümölcsöt (vitaminhiány, rosthiány), tejterméket (kalciumhiány).
Szénhidrát és zsír bevitel terén valószínűleg túl sok, de ez életmódtól is függ, simán lehet olyan munkád és edzésterved, ami mellett ennyit lazán elhasználsz. Viszont ha csak ezeket eszed, akkor hiánybetegségekkel kell számolnod.
Ha a menühöz kólát iszol, a foszforsav bevitele fokozza a kalciumhiányt!
#2...majdnem csak mégsem....
A barna zsírszövet felnőtt emberben NAGYON elenyésző....és annak amúgyis az a feladata, hogy melegen tartson, főleg, amikor még újszülött vagy és a relatív testfelületed a tömegedhez képest oylan nagy, hogy a hőleadásod túlságosan is veszélyes méreteket ölthet.
+ a barnazsírszövet inkább lapockák között és vénák/artériák mellet lelhetőek fel(vagy-vagy csak most nem ugrik be pontosan melyik értípus) a felnőttkorban...
AZ, hogy nem hízol el az inkább a később említett Hormonális szbályzásnak, amibe beleszáll többek között a pajzsmirigy is meg sokminden, de nem akarok itt anekdótákat írni.
Amúgy legfőbb befolyásoló tényező lehet, az inzulinnal szemberni affinitása a sejtjeidnek, ami a megfelelő receptor (asszem GLUT4) koncentrációjától függ sejtenként(meg érzékenységétől), ami genetikai eredetű....Szóval, ha nagy affinitás, akkor a sejtjeid jól megszedik magukat a "vércukorral" (glükóz...nem misztifikáljuk túl a szót, csak értséket, ahogy kell) és így nem úgy jut el a zsírsejtekhez, amik majd később abból zsírt építenének...meg persze más tényezők is vannak, de a barnazsíros dolgot nem hagyhattam.
6-os válaszoló
Én ezt konkrétan az egyetemen tanultam Bevezetés a biológiából Kiss János tanár úr tartotta az órát, akinek az élettan a szakterülete!
Igen, csecsemőkben és téli álmot alvó állatokban van nagy mennyiségben. Gyerekkorban ennek mennyisége elkezd fogyni és egyén függő kinek mennyi marad (pl csecsemő mirigy környékén van) Szószerint így mondta a tanár, hogy akinek több marad belőle az annyit ehet ,amennyit akar, akinek nagyon kevés az meg a "levegőtől " is hízik Suliban is volt osztálytársam, aki annyit evett,mint egy ló és jó alakja volt, másik meg alig evett és mégis kövér volt.
Itt egy cikk , de nézek többet is, ami tudományosabb ennél.
Ez egy értelmesebb cikk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!