Mi az ami laktat, de nem hízlal?
Mióta elkezdődött a suli rengeteget híztam. Nyáron 60 kg voltam, pont ideális (szerintem) a 177 centimhez. Most 68 kg vagyok, és nem csak az zavar, hogy látszik, hanem nem is érzem jól magam.
Ugyanis a suliba ugye kell kaját vinnem, és legegyszerűbb péksütiket venni (kakaós csiga, virslis roló, sajtos bagett stb). Ráadásul ráálltam a napi 1 táblacsokira (depressziós időszak miatt), győri édes kekszek, stb és szerintem ezek okozták ezt a nagy súlygyarapodást.
Ez lenne a nagy problémám, 8tól 4óráig iskolában vagyok, mit tudnék venni amit egyek és nem ilyen kalóriabomba? Amit nem kell főzni, stb bár ha nincs más megoldás talán viszek itthonról kaját. És természetesen a gyümölcsökön kívűl. Légyszi segítsetek :/
18/L
Szendvics eszedbe jutott mar?:D Sok-sok salataval. Illetve en mindig vittem emelle az elozo napibol egy adag fott kajat, igy nem szorultam ra a kekszekre, csokikra.
En minden nap 7-6-ig voltam tavol, 2 szendvicset, egy adag fott kajat, meg egy nagyobb almat vittem.
A szénhidrát laktat a legkevésbé, főleg a gyorsaktól hamar megéhezel újra... Ha már szénhidrát, próbálj a zöldségekre koncentrálni, bár semmi kivetnivalót nem találok a gyümölcsökben sem, de a kérdésedre tuti nem az a válasz :)
Nagyon jól látod, hogy a péksüti és keksz az nem a barátod, de a csoki cukortartalma sem (a zsírral speciel semmi bajom, az pont laktat és nem hat az inzulinra).
Az édesség amúgyis hajlamos további édességre csábítani az embert... Vannak, akik szerint már az édesítős cuccok is rossz irányba viszik az embert, ha fogyni akar...
Nem tudom, a Te fehérjeforrásaid mik, de azok sokkal alkalmasabbak, mint a szénhidrát. S a már említett zsír is jobb, de sok zsír esetén célszerű igen kevés szénhidrátot enni, az jó kombó. Viszont elég messze lehet a jelenlegi étrendedtől. Ami nem gond, sokféleképpen megoldható a dolog, de a szénhidrátra tényleg ügyelj.
Én ha megyek valahova, mindig viszek egy kupac olajos magvat, ha van valami "normálisabb" ételem, akkor is, vésztartalékként és nassként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!