Ez mehet holnap ebedre?
Zablisztes palacsinta
Hozzávalók:
- 1 csésze zabliszt
- 1 csésze finomliszt
- háromnegyed csésze olívaolaj
- 1 csipet só
- szénsavas ásványvíz
Így készítheted el!
A zablisztet, a lisztet a sót és az olívaolajat
összekeverjük és folyamatos kevergetés közben
lassan hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet, annyit
hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. Az elkészített
palacsintatésztát 10-15 percre félretesszük pihenni,
majd olaj hozzáadása nélkül felforrósított
serpenyőben adagonként kisütjük. Ízlés szerint
gyümölccsel, magvakkal vagy diabetikus lekvárral
tálaljuk.
Te tudod, hogy mi fér bele a diétádba... Én ilyen szénhidrátbombákat még a csalónapjaimon sem akarnék enni, de én kifejezetten szénhidrátszegényen próbálok étkezni :)
A finomlisztet mindenképpen kihagynám, gyors CH, glutén... (A zabról fogalmam sincs, én nem szeretem, de sok fogyókúrázó eszi.)
Inkább a zab mellé dobnék valami maglisztet, vagy sok zab és kevés dió... Az olajos magvaktól szakadozik a tészta, de pici belefér. Persze nem baj, ha nem olyan ízes a palacsinta, arra van a töltelék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!