Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » 10 hét alatt 20 kg fogyás hogyan?

10 hét alatt 20 kg fogyás hogyan?

Figyelt kérdés
Hirtelen biztos hajat téptek páran de elmesélném a történetemet. Korábban rendszeresen sportoltam napi szinten, 165 cm-hez 55-60 kg között mozogtam (nő vagyok, 24 éves), a sok sport és egészséges ételek miatt nem volt rajtam felesleg. 10 hónappal ezelőtt meghaltak a szüleim, amit nem tudtam feldolgozni és az evésbe menekültem, a mozgást is elhagytam. Ennek következtében az akkori 60 kg-ról felmentem egészen 90 kg-ig. Tudom, hogy az én hibám, erősebbnek kellett volna lennem, és az étel helyett sokkal inkább a sportban kitölteni a bánatomat, de akkor ezt nem láttam be. A tragédia után elköltöztem, így teljesen egyedül maradtam a bánatomban. Augusztus végén hazamegyek a testvéreimhez, szeretném addigra kicsit jobban érezni magam a bőrömben, s szeretném, ha ők is azt látnák, hogy sikerült helyre rakni magam. Azt tudom, hogy a régi formám ennyi idő alatt lehetetlen visszanyerni, de bármit megteszek azért, hogy a közérzetem a legjobb lehessen addigra és 20 kg-ot le tudjak fogyni (természetesen utána sincs megállás). Öt éve 70 kg voltam, akkor ment a heti 1 kg fogyás (ekkor álltam rá a rendszeres sportra és majdnem 4 évig 55-60 kg között voltam), most mivel nagyon sok túlsúlyról van szó, remélem, hogy a heti 2 kg is lehetséges, ebben szeretnék tanácsokat kapni tőletek, hogy valóban jól gondolom-e. Étrendnél melyik a leghatékonyabb: ha csökkentem a szénhidrátot 1,5 g/tskg körülire, mellette magas fehérjebevitel vagy mást ajánlotok? Ami a mozgást illeti: 6 órát dolgozok naponta, így bőven van időm sportra, szeretnék minél több mozgást beiktatni. A mozgást már 2 hete elkezdtem, első héten sétával, most már biciklizek. Tudom, ez még nem sok, de először szerettem volna hozzá szoktatni magam a mozgáshoz, szerencsére a túlsúly ellenére igen gyorsan igazodok a sporthoz. Naponta akár többször is tudnék mozogni, munka előtt és után is (séta, bicikli, súlyzós edzések). Ha valaki járt már hasonló cipőben, tud tanácsot adni akár étrend akár a mozgást illetően, kérem, segítsége. Nem a mozogj 3x és egyél egészségesen tippekre gondolok, hanem kő kemény (nem éhező) diétára és még keményebb edzésekre, mert tényleg nagyon komolyan gondolom. Köszönöm!

2014. jún. 17. 16:12
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem a heti 2 kg túlságosan sok, még nagyobb túlsúly esetén is. Szerintem maximum heti 1 kg-val számolj. A 10 kg is nagyon szép eredmény 10 hét alatt. Kitartás és sok sikert!
2014. jún. 17. 16:19
 2/4 Mi közöd Tőle ***** válasza:
52%

Uhh, meredek egy történet. Sajnálom.

Próbálj meg a formába lendüléssel lassan előrehaladni. 10 hét alatt 20 kiló az rengeteg. Kalkulálj inkább 30-40 héttel.

2014. jún. 17. 16:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez izomból is fog menni ha 10 hét alatt 20 kg akarsz fogyni az meg löttyet testhez vezet előbb utóbb!
2014. jún. 17. 23:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Edzéshez nem értek, nekem az nem fért bele az időmbe, így anélkül voltam, vagyok kénytelen fogyni. Igen, beválik, csak lassabban.

www. kaloriabazis.hu

Én ezt javaslom neked, én is ezt használom. Semmi megkötés nincs, akkor eszel amikor akarsz, amit akarsz, a mennyiség viszont egy olyan dolog, hogy ezzel vigyázni kell, és figyelni rá, hogy a kalóriákat ne lépd túl. Ha ügyes vagy, a tápanyageloszlást is tartsd be, de ez nehéz lesz, nekem eddig január óta kb. 4-5-ször, ha sikerült :(

A két kg egy hét alatt nekem is rengetegnek tűnik. Lefogysz, de a bőröd nem reagál olyan hamar, és megereszkedhet. Nagyon csúnyán.

Az oldal is egyébként heti max 1 kg-t ír, egészségügyi szempontokból is. Ott olvasgasd el, hogy mi hogyan működik, stb.

Nekem személy szerint az is beválik, hogy a nagyobb étkezések előtt megeszem egy fél grapefruit-ot, vagy olyan gyümölcsöt, turmixot, ami segíti az anyagcserét. Bár hozzáteszem, hogy nekem alapból gondom van az anyagcserémmel.

2014. jún. 25. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!