Fogyózók! Ti hogy bírjátok anyagilag a fogyókúrát?
Sürgősen le kéne adnom 3-4 kilót. Az utóbbi pár hétben a pocakomra felszedtem szabad szemmel is láthatóan egy kis felesleget és nagyon szeretnék tőle megszabadulni.
Próbálom kiiktatni elsődlegesen a kenyeret, tésztát és a krumplit az étrendemből, de anyagilag nagyon sokba kerül csirkemellet és egyéb állítólag fogyis kaját enni pl. barna lisztből készült kenyérből fél kg közel 300 Ft ha nem több.. 1 db csirkemell közel 1000 Ft. 250 grammos zabpelyhet szerettem volna venni, de a 400 Ft-os áron majd' seggre ültem. Sajnos nem vagyok gazdag, hogy ezeket megengedhessem magamnak. :(
Valami tipp, praktika van, hogy olcsóbban kijöjjek, de mégis egészségesebben étkezzek és még éhen se haljak?
Zöldségeket imádom!
Dolgozni kell, csak úgy lehet létezni ma Mo-n, ha a szüleid nem gazdagok. Ha tőlem kérdezik, hogy mennyivel drágább paleózni, mint "normálisan" enni, akkor az a válaszom, hogy némileg. Én elég drága úton csinálom ezt úgymond, mert magamra nem igazán főzök. Ha egyedül laknék akkor az más lenne, akkor rá lennék kényszerülve, hogy ne egyek készen vett ételt.
Egyébként gondoljatok bele, ha valaki ad magára, akkor annyira azért nem drága. Pl. megszáll valakit az ihlet és leteszi a bagót. Ez már önmagában behozza az árát, sőt még jobban is jársz szerintem. Nincs több kóla, "gyümölcslé" és társai. Nincs több rágcsa: kréker, chips, keksz és társai. Így már meg lehet egyből fizetni a húst. A tojás effektíve még mindig nem annyira drága, ha valakinek szűk a tárcája, nem kell szégyenlősnek lenni, napi 10-15 tojást megenni.
Egyébként a röhej az, hogy amíg nem paleóztam addig is kb annyit költöttem kajára, mint most, talán valamivel kevesebbet, mert akkor itthon ami volt, mindent megettem, legyen az krumplis tészta, vagy rakott krumpli. jajj...
Egyébként nem kell csirkemellet enni, a csirkecomb teljesen ugyanaz, illetve enni kell zsírt is. Nem is keveset. Kár, hogy a szalonnának/tepertőnek rohadt magas az ára. Színhús ára fölött van kb...
Nekem nem kerül sokkal többe a (majdnem) paleo sem (s nem a majdnem miatt), pedig nem volt cigi, kóla, ilyesmi, amit leadtam volna, a bolti kész cuccokat eddig is extrém ritkán és igen válogatósan fogyasztottam. De ezzel együtt sem volt durva az átállás, a paleós cuccok között is van olcsó és laktató bőven. A bolti vásárlások viszont jelentősen egyszerűsödtek, szinte semmit nem tudok megvenni egy túrán, hogy jóllakjak vele, úgyhogy viszek saját ételt. Ez picit olcsóbbá is teszi a dolgot, de ez nem olyan számottevő, mint a könnyedség, amivel átvágok a fél tescón :D.
10-15 tojás nekem megdrágítaná az étkezésemet (de kevesebbet mindenképpen beiktatok, akkor mennyiségben nem drága, inkább igen értékes), plusz annyihoz jelenleg nem jutok hozzá (a boltit a másodiknál megunnám, oly ízetlen, de a piaciak is, amiket eddig vettem. jobb minőséghez szoktam).
A zsír már olcsósít, most 600 forintos pálmazsírt használok, de a kókuszzsírnak is remek az ár/kalória aránya. Az olajos magvak közt is van olcsóbb, kalóriatartalmuk pedig elég impozáns, jobbára zsírból, úgyhogy ez egy járható út annak, akit nem zavar a zsírdús étkezés (azzal is jól lehet fogyni, sőt, az különösen alkalmas rá, csak a szénhidrát legyen eléggé alacsonyan).
A hús nekem többnyire drága lenne, mert a boltit nem eszem meg, de mivel nem különösebben akarok húst enni, egyszerűen kihagyom, nem gond. Eszem tojást és egyebeket.
Meg kell nézni, miben mi van, hogyan tudjuk bevinni a szükséges tápanyagokat (sokszor jobb a testünkre hallgatni, mint az ellentmondó tanácsokra, de utánaolvasásból is bejön pár alapinfó), s össze lehet hozni egy anyagilag nem nagyon megterhelő étrendet, ami passzol is hozzánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!