Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Korábbi egészségtelen életmódo...

Korábbi egészségtelen életmódomról egészségesebb életmódra váltottam. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Szénhidrátban szegény ételeket fogyasztok, abból is keveset, rendszeresen. Mellé minden nap eszek almát és a napi szűk 1L folyadék helyett 2.5-3 L folyadékot is megiszok (cukor nélkül), rendszeresen mozgok, a mérleg mégis többet mutat, mint mielőtt életmódot váltottam. Mi lehet a probléma?
2013. nov. 27. 19:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nagyjából 3 hete kezdtem változtatni az életmódomon.

Akkor ezek szerint lehet, hogy az alma is "bűnös", napi 1-2 db-ot is megeszek néha.

Egyébként én ma reggel azon mosolyogtam, hogy 3 nappal ezelőtt 3 kilóval többet mutatott a mérleg, mint ma reggel, viszont utána megittam egy kávét, elmentem a mosdóba, és utána 1.1 kg-al többet mutatott a mérleg, mint kb 15 perccel előtte :D Lehet, nem is velem van a baj, hanem a mérleggel? :D

2013. nov. 30. 16:22
 12/16 A kérdező kommentje:
Zsírt nem igazán fogyasztok, szerencsére soha nem is szerettem a zsíros ételeket.
2013. nov. 30. 16:26
 13/16 anonim ***** válasza:
Általánosságban értem a következőt, de a zsírszegény táplálkozás rögtön egy elkövethető nagy hiba a táplálkozásban. Aki nem eszik sok szénhidrátot, nem eszik kimondottan sok fehérjét mert ugye az sem olyan jó, nem ehet még zsírszegényen is. Mert akkor már nem eszik.
2013. nov. 30. 16:47
 14/16 A kérdező kommentje:
Természetesen eszem, csak odafigyelek arra, hogy miből és hogy mennyit :) Ha húst eszem, akkor szárnyast, vagy halat. Vörös és/vagy kövér húst nem eszem. Fehér kenyér helyett inkább egy magvas zsemlét eszem reggelire valami zöldséggel, vagy főtt tojást. Ebédelni is tudatosan szoktam. Inkább egy tányér erőleves, mint egy adag főzelék stb. Cukor helyett édesítővel iszom a kávémat, teámat... Ezek mellett természetesen sportolok napi rendszerességgel és odafigyelek arra, hogy meglegyen napi napi szükséges folyadékbevitelem.
2013. nov. 30. 21:05
 15/16 anonim ***** válasza:

Az ilyen apróságokban vannak a problémák. És hogy nehéz kiigazodni az ilyen apróságokban.. ezt megértem. Nos, nem is szeretném 'rád erőszakolni' a saját igazságomat, de tájékoztatás végett azért leírom.

Fogyás alatt írták, hogy nem kell sok gyümölcs, de jé, meglepő módon napi 1-2 alma nem fogja megakadályozni a fogyást.. a végeredményen sem ront.

A zsíros húsok kerülése derék dolog, de egy annyira húsevéshez szokott élőlénynél mint az ember értelmetlen. Kizárólag akkor érdemes kerülni, ha egyénileg úgy érezzük jobban szeretjük a szárazabb húsokat. De fogyás szempontjából a zsír jó. A zsír segít alacsony szinten tartani az inzulinszintünket. Nem semmi cucc ám!

Viszont a reggeli zsömi igazából nem fér bele. Persze fogyni így is lehet.. mert sokféleképpen lehet, csak nehogy a végeredmény emiatt ne legyen jó, vagy ne legyen tartós.. én nem ennék sima zsömlét, de mondjuk én már nagyon sok sikertelen fogyókúrázóval beszéltem akár itt a fórumon, nagyon sokat tanultam a sima zsömle (búza) nemkívánatos hatásairól.. úgyhogy ez csak én vagyok.

Amiket még írtál, azok közül az édesítőre kérdeznék rá pusztán kíváncsiság által vezérelve, hogy mit használsz a kávé édesítésére?

2013. nov. 30. 21:12
 16/16 A kérdező kommentje:
A zsíros húsokat nem csak a fogyás érdekében kerülöm, hanem mert egyébként sem szeretem :) Hát ami a zsemlét illeti, úgy gondoltam, hogy reggel kell a legtöbb energia és talán napi 1 zsemle nem okoz problémát. Ezek szerint rosszul tudtam, köszönöm a tájékoztatást :) Édesítő gyanánt Xukor Zérót használok.
2013. nov. 30. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!