Ilyet még leírnak 2013-ban?
A Metropolban jelent meg, ma reggel olvastam: "Míg a túlzott zsírfogyasztás és a túlsúly vagy elhízás fokozott veszélye között már megtalálták a biztos összefüggést, az ételekben előforduló természetes és hozzáadott cukrok fogyasztása és az elhízás között nincs ilyen egyértelmű kapcsolat. Sőt, tanulmányok sora bizonyítja, hogy a szénhidrátok által kiváltott telítettségérzet nagyobb, mint a zsírfogyasztás utáni, és a szénhidrátok zsírrá alakítása sok energiát követel."
Pedig igaz: a zsír károsabb és alacsony ch-diéta mellett alacsony zsírfogyasztásra van szükség a fogyáshoz.
Ezért téves minden ellenkező vélemény, a paleóé is, sokan meg is híznak emiatt ezektől a diétáktól, ha nincsenek tekintettel a zsírbevitelre.
Akkor mi van a ketogén diéta hatékonyságával, az inzulincibálással kapcsolatos logikával?
No mindegy, én ösztönösen nem érzem jónak, hogy cukrot egyek két pofára s kerüljem a zsírt. Úgyhogy vagy lefogyok 60-70% zsírral, vagy nem. Eddig csak akkor fogytam, amikor alacsonyan volt a szénhidrát, igaz, az alacsony zsírt vagy a kevés kalóriát nem próbáltam és soha nem is fogom. Kaparnám a falat az első nap :) Viszont azt el tudom hinni, hogy másnak más felel meg, rengetegen fogynak kevés zsír és sok szénhidrát fogyasztása mellett s abban is van logika. Ha igen alacsony a kalóriabevitel, elég logikus a fogyás, az élet már csak ilyen.
A szénhidráttól pedig nagyon sokan inkább éhesek lesznek. Viszont egy zsírdús étel baromi jól laktat :) Engem mindenképpen, de ha valaki szerint én csupán mutáns vagyok, ám legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!