13 évesen, mit kell ennem, mikor, hogyan, hol lefogyjak 10, min.5, max 20 kilót?
Első, ez egyáltalán nem jó étrend, hol a zöldség???
Szerintem nemcsak diétánál, de egy hétköznapi, súlytartós étrendnek is a zöldségen és a gyümölcsön kell alapulnia!
E mellé mehet a tojás, és a hús-hal, hogy megfelelő fehérjét fogyassz, kevés mag (mert sok kalória van benne, ettől függetlenül nagyon egészséges), tejtermék is mehet, pl. joghurt, túró, de ebből se túl sokat. Aztán ott van a zabpehely, azt leginkább reggelire edd, kenyér helyett pedig puffasztott rizs, pászka...
Ebédre mehet a leves, főzelékek, hús, néha krumpli, rizs, de ezeket inkább hanyagold, ha lehet. A tésztát pedig szintén.
Sportnak a biciklit ajánlanám, valamint az úszást, görkorit, bármit. A futással óvatosan, megterhelheti az ízületeket, ha nem megfelelő cipőben futsz, és inkább sportpályán ródd a köröket, biztos, ami biztos.
A vacsorát hagyd ki??? :O
Ilyen hülyeséget! 13 éves, könyörgöm, fejlődő szervezet. Tegyük fel, 5 órakor uzsonnázik, és 10 óra előtt nem kerül ágyba. Gyakorlatilag 5 órát éhezik, félájultan kerül ágyba, reggel éhezve kel fel... Tudom, miről beszélek, mert én is beleestem ebbe a hibába. Túl korán vacsoráztam, baromi szarul voltam. Este megreformáltam az étkezésemet, elhatároztam, hogy mostantól szigorúan napi ötször étkezem, a kalóriát is felvittem 200 kcallal, éa másnap egész nap volt energiám, mégis fogytam!
A norbis baromságot is inkább ne, amennyit arra költesz, abból már lehet venni 10 kg zöldséget...
Nem olvastam el a válaszokat.
Az ember hús és zöldségevő. 13 évesen is. Mit egyél? Amit egy ragadozó: halakat, húsokat, tojást főleg zöldségekkel.
Nyárra nem leszel szép, formás mert nyár van. Meg mert ha eddig nem lettél az, akkor adj magadnak egy évet, jövő nyárig :)
Fogyókúra nem az egészséges táplálkozásról szól. Gyerekeknél az ilyen okok miatti károsodás, pff egyszerűen később már visszafordíthatatlan hátrány lesz.
A poén, hogy a fogyókúrák nem is a fogyásról szólnak. Így maradt az, hogy semmi értelmük, nem jók semmire, legfeljebb károsak.
Ezek fényében mekkora szerencsétlen, megtévesztett kis tesze-tosza áldozattípus az, aki 'fogyókúrázik', kortól és nemtől függetlenül persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!