Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Melyik a jobb a rozskenyér,...

Melyik a jobb a rozskenyér, vagy a teljes kiőrlésű kenyér?

Figyelt kérdés
azt tudom, h a fehér kenyér nem a legjobb ilyenkor, mert sima liszt van benne ami gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. de a rozs a jobb vagy a teljes kiőrlésű ha választani kell, és miért?

2013. máj. 28. 09:01
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Ugyan úgy gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.

Több tápanyagfelszívást, emésztést gátló anyagot (a héj miatt). A héj miatt több penészt és vegyszert.

A fehér kenyér biztonságosabb, egészségesebb (ha egy ilyen rossz minőségű élelmiszert van értelme rangsorolni).

2013. máj. 28. 11:37
 2/6 ivilicious ***** válasza:
de a fehér kenyérben alig van hasznosítható tápanyag. pont ilyen kérdést tetem ma fel én is :D
2013. máj. 28. 15:05
 3/6 anonim ***** válasza:
23%

Mert a rozsos az csak úgy burjánzik a sok tápanyagtól. Együtt az emésztőenzim gátlókkal hogy jól hasznosuljon ha megesszük. Tápanyagfelszívást nem éppen előnyösen befolyásoló fitátok és rostok. Rost több van a barna lisztben. Egészséges mert megrozsdásodnánk ha túl sok vas szívódna fel. Nem baj, így meg vashiány alakul ki, csak egy jellemző példa hogy könnyebb legyen elképzelni.

Én azt mondom hogy ha gabona, akkor whiskey.

2013. máj. 28. 15:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Segítesz a mezőgazdaságnak megszabadulni a korpától, ennyit ér a tk. kenyér. Nincs elég állat, nem tudunk a melléktermékkel mit kezdeni, így a korpával sem, tegyük bele a kenyérbe és nevezzük el tk. kenyérnek. Magasabb a rosttartalma, mert benne van a korpa is, de ennyivel több. A rozslisztből készült kenyér egy összeállt tömör ehetetlen szutyok, olyan, mint egy kődarab, próbálj otthon kenyeret sütni belőle, csak tiszta rozslisztből, hát azt nem eszed meg. Nagy része fehérliszt, ízesítés és szinezés miatt kerül bele egy kevés rozsliszt, így ad egy enyhez savanykás ízt is, magában a rozskenyér a tömörsége mellett irdatlan savanyú is.
2013. máj. 29. 09:28
 5/6 ivilicious ***** válasza:
inkább vodka,az nullkalóriás :D:D és jobb. jó kis citromos-limelével :)
2013. máj. 29. 09:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Az alkohol sose nullkalóriás :)

Mondjuk úgy, hogy nem is igazán paleó :)

2013. máj. 29. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!