Kiváncsi vagyok, ha megsajnálom az állatokat és rosszul vagyok a hústól, akkor helyete mivel potolhatom a fehérjét és a zsírokat?!
Növények (zöldség, gyümölcs). Én a hüvelyesekkel, tejtermékekkel nem értek egyet, pontosabban nem ajánlott a fogyasztásuk.
Gombák, igen.
De nem egészséges állapot, hogy állatok sajnálata miatt teljes mértékben megvonod magadtól a húst. Mégpedig nem egészséges lelki állapot. Az érzelmeknek megvan a helyük, de nem befolyásolhatják károsan a táplálkozási szokásaidat. Egyél kevés húst, jó tartásból származó állat húsát vedd, illetve jó tartási körülmények között élő tyúkok tojását fogyaszd. Ezt megteheted az állatokért, de célszerű elfogadni, hogy ha nem is minden nap, de ennünk kell.. húst is.
Ez azért fura dolog, mert a növényeken felnőtt gyerekek koránt sem roncsok. Egyszerűen ilyen nincs, egy 'felelőtlen' vegán családban ha a gyereknek nem adnak húst, nem lesz beteg. Lesz izomzata, tulajdonképpen egészséges lesz.
(Én is a húsevést propagálom, csak érzékeltetném, hogy nem könnyű a téma, mert nincs egészen egyértelmű jele a húshiánynak, ha lenne akkor jóval kevesebb vegán lenne!)
#7: Ha mondjuk naponta eszik pár tojást, akkor kipipálva a dolog, de természetesen a növényekből is bevihető az összes esszenciális aminosav, a szükséges mennyiségben. A lizin trükkösebb, főleg, ha az ember vegán és szigorú paleós valami fura okból :D Simán megoldható, de lehet, hogy ahhoz már oda kell figyelni. Vagy ha gabona alapú vegán, azoknál is probléma lehet vele. A nyersvegánoknak már jobb, mert kihagyják a gabonát, amit értékesebb ételekkel "pótolnak", s ha nem paleósok is egyben, még pl. a lizingazdag és lektinszegény zöldborsó is ott van.
{Egy hete tudok a lizinről így mondandómat tekintve "take it a grain with salt", ezt nem tudom lefordítani magyarra, de a lényege, hogy messze állok a csalhatatlanságtól. De azért igyekeztem és utánanéztem az ételek aminosavtartalmának.}
Ha az állatok sajnálata az ok, akkor ne egyen tojást, mert benne van egy élet kezdeménye!
Gombát se egyen, mert félig állat, mivel heterotróf szervezet. Egyen szóját, az meg tele van ciánszármazékokkal...egyszerűbb és egészségesebb lenne húst enni.
#9: Nem minden tojás életkezdemény, ahhoz kakas is kell. De miért is számít, hogy életkezdemény? Sajnálhatja az állatokat amiatt, hogy nem élnek egy rendes életet szabadon, attól még nem kell foglalkoznia azokkal, akik meg se születtek, így nem szenvedtek. Sokféle állatsajnálat van.
Van, akinek oké akár a legdurvább élelmiszeripari (vagy házi) állatkínzás is, csak a vadállatok leölését nem bírja, mert azok nem azért vannak. Mások fordítva vannak vele. A házilag, rendesebben tartott állatok esetében is megoszlanak a vélemények. Ésatöbbi. Erről is lehet csevegni, de nagyon messzire vezet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!