Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ha éjjeles vagyok akkor nem...

Tibor Muhatu kérdése:

Ha éjjeles vagyok akkor nem lép érvényre az a szabály hogy 18:00 után nem viszünk be szénhidrátot?

Figyelt kérdés

Sziasztok..

1:40 ig szoktam dolgozni 2hetente,és az a kérdésem hogy este is mehet úgy az érkezésem mintha délután lenne? Vagy más ételek javasoltak ebben az időszakban?Délelőtt késő délutánig megvan a 5-6 étkezésem...

2012. szept. 28. 02:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan egyél, csak arra figyelj, hogy fekvés előtt 2-3 órával végezz. Baromság ez a 6 órás szabály, el kell felejteni. :)
2012. szept. 28. 03:55
 2/7 anonim ***** válasza:
18%
A szabály az jó, de ebben az esetben meg lehet szegni, mert az arra vonatkozik ha valaki normális módon 10 óra körül lefekszik aludni.
2012. szept. 28. 08:40
 3/7 anonim ***** válasza:
23%

Mert a nap többi részében mennyi szénhidrátot eszel? Nem csak este teheted tropára a hasnyálmirigyedet, reggel pl. rosszabb az inzulin érzékenységünk, illetve szénhidrátokkal és tejjel egész nap lehet gyúrni a cukorbetegségre.

Húst, zöldségeket eszünk, lehetőleg. Egész nap, és értelmesebb elv az, hogy lefekvés előtt 2 órával eszünk, bár biztos egy BIZONYOS életmód mellett van értelme a 18 órai étkezésnek. De az ilyen életmód NEM az éjjeli műszak.

2012. szept. 28. 09:32
 4/7 anonim válasza:
egyél akkor amikor jól esik, azt ami jól esik és annyit amennyi jól esik. Ha mozogsz rendesen (pl futsz 1 órát jól felöltözve, h szakadjon rólad a víz, akkor előbb lesz Budapesten olimpia, minthogy elhíznál :).
2012. szept. 28. 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:
25%

Tényleg, lesz Budapesten futás Októberben.

Lehetne statisztikát csinálni, hány őrült van, akinek az edzés azt jelenti, hogy órákon át zötyköli a gerincoszlopát, szét rázza a térdeit, bokáit.. mindezt majdnem a semmiért.

Vannak zsíros sportolók is, és az olimpikonok sem fogynak el.. ennyit a mozgás és a fogyás kapcsolatáról. A sport és az ízületi gondok között is van kapcsolat, de minek fárasszam tovább magam, leírtam azt hiszem a táplálkozás alapjait feljebb.

2012. szept. 28. 11:17
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Egyébként a napközbeni szénhidrátbevitelem változó.

1.)Mikor kelek fel :)

2.)Miden másnap edzem(Persze úgy ahogy kell,szétosztott izomcsoportokkal megfelelő pihenő idővel).Szóval ha edzem 8körül már a edző teremben vagyok olyan 10:00 kb(Cardioval együtt).Utána Turmix 100%Whey Protein Prof.

HA elmegyek még kaját venni olyan 11:00 körül esem haza,és akkor eszem első szilárd ételemet ami:

200g Grillezett csirkemel,150 g Héjában sült burgonya,és zöldség.(Burgonyát szoktam váltani Barna Rizzsel-persze kevesebb mennyiségben )

Szóval ezzel azt akartam mondani mindég változó hogy pl 18:00ig menyit eszem.

Szóval az a lényeg lefekvés előtt ne terheljem magam ch val.

(Lefekvés előtt Turmixot szoktam---100% Whey Protein Profesionalt,és BCAAt 1400 (2szemet)

2012. szept. 28. 12:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Igazából nem rossz eredménnyel dolgozik paleós testépítő is. Nem tudom hogy csinálja, genetikai csoda is lehet..

Én azért nem szeretem a testépítő táplálkozást, mert azt hiszik a barna rizsben lévő keményítő sokkal alacsonyabb vércukor emelkedést okoz, kevésbé terheli a hasnyálmirigyet, csak ez nem igaz. Alacsonyabb (nem alacsony) GI mellett is válthat ki valami nagy és hosszan tartó inzulin emelkedést. Mint pl. a tej, amiben alig van ch mégis nagy az inzulin emelése.

Ráadásul pl. a krumpliban lektinek vannak, már tudjuk hogy a lektinek, a gabona glutén milyen hatással vannak a bélfalra, a szervekre. Rooossz hatással.

Én súlyzós edzést is minimális szénhidráttal, sok hússal-zsírral csinálnám, tejsavó protein nélkül. Biztos lassabb fejlődés lenne.. de nem kerget a tatár.

2012. szept. 28. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!