Fogyókúra alatt 100g főtt (! ) rizs vagy tészta laktat jobban?
Leginkább barnarizs. Adj hozzá valami zöldségfélét, gombát, akkor még jobb lesz. Akár más étel maradékából is lehet, pl húslevesből zöldség, vagy maradék zöldségszár, mint itt: [link]
Ha pedig tésztára vágysz, akkor nehogy sima tészta legyen, minimum durum, de legjobb valami teljes kiőrlésű tönköly, házilag sem ördöngösség csinálni, és kevés is nagyon laktató:
A barna rizs, durum vagy teljes őrlésű tészta semmivel sem jobb mint a sima rizs vagy fehér liszt.
A rizs legalább gluténmentes, ennyi előnye van.
A táplálkozástudományi részét nem ismerem, bár a legtöbb dietetikus és szakember azt állítja, hogy ezek jobbak. Beleértve a cukorbeteg rokonaim orvosait is.
A gyakorlati tapasztalatok viszont:
- a barna cuccokból kevesebb is elég, jobban eltelítenek
- inzulinproblémával küzdő rokonaimat a fehér tészta kicsinálja, míg ugyanolyan mennyiségű barna nem.
Nekem ez elég :)
Tehát te és a rokonaid sem várnak gyógyulást a cukorbetegségből.
Óó, hát ha ez az elvárás, akkor erre az orvosok a legjobbak, no meg a teljes őrlésű gabonák. Betegen tartani az embereket, és ez valakinek még tetszik is.
Miért nem gyógyultok inkább meg? (igen, 2. típusú cukorbetegségből)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!