Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Miért csak a szénhidrátról...

Miért csak a szénhidrátról beszélünk?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy nagyon nagy részt szénhidrát csökkentéséről beszélnek az emberek, ha fogyókúráról, egészséges étrendről van szó? Zsírokról alig esik szó, pedig azok is bőven tartalmaznak kalóriát.

jún. 30. 10:55
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
Mert a nök lapja, femina, meg hasonló oldalak leragadtak ezen a szinten, a sok hülye meg elhiszi.
jún. 30. 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Én speciel kalóriákról és tápanyag arányokról szoktam. Női magazin szintekkel nem foglalkozok.
jún. 30. 11:23
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Mert a szénhidrátot sok ember mértéktelenül zabálja, anélkül, hogy észrevenné, mennyi kalóriát is visz be, főleg, hogy gyorsan megéhezik utána.
jún. 30. 11:23
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
Különbséget kell tenni a magas glikémiás indexű, könnyen felszívódó szénhidrátok és a rostos szénhidrátok között. Ez utóbbiak nem annyira károsak, mitöbb a bélflóránknak nagyon is szükségesek.
jún. 30. 12:29
 5/8 anonim ***** válasza:
22%
Mert tudatlanok
jún. 30. 15:16
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
Régi berögződések miatt. Egyébként pedig azért is kap nagyobb hangsúlyt, mert sok ember annyi péksüteményt, kenyeret meg édességet eszik, hogy elsősorban azzal nincs tisztában, hogy mennyi kalóriát visz be ezekkel. Ha ezt elhagyják, azzal a ch bevitel is jelentősen csökken.
júl. 1. 07:55
 7/8 A kérdező kommentje:
szóval a glikémiás index lehet a háttérben? az ételekben a zsír nem annyira rakódik le?
júl. 1. 08:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Persze, a zsír kalóriadús, de hasznosabb, mint a "szénhidrát" egy átlagembernek.

Azért raktam idézőjelbe a szénhidrátot, mert szinonimája lett mindennek, ami rossz. Pl. a gyümölcsök tele vannak szénhidráttal, de kevesen gondolnak almára vagy mangóra, ha azt mondják, szénhidrát. Ahogy a 6-os írja, sokaknak szénhidrát = kakaós csiga, fagyasztott pizza, fornetti, stb.

Plusz a keto most nagyon fel van kapva.

Én csak simán kalóriát számolok, és ha a fehérje vagy zsír fogyasztásom átlépi a napi limitet, az nem zavar, de ha a szénhidrát, az igen. De én pl. nem eszek kenyeret, tésztát, a zsír pedig husi, tojás, avokádó, dió formájában, kcal limiten belül nekem nem para.

júl. 1. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!