Üdv! Mennyi szénhidrátot esztek súlytartáshoz,vagy vízhajtáshoz? Kis hasam van még és azt kén le ‘gyúrnom’ csökkentsem a szénhidrátot és kicsit emeljem a zsírt és fehérjét? Vigyem 100g alá a ch-t?
130 gramm ch kell az agyműködéshez. Annál kevesebbet ne egyél.
Sima kalóriadeficittel le fog menni
"csökkentsem a szénhidrátot és kicsit emeljem a zsírt"
Mivel a szénhidrát grammonként 4 kcalt tartalmaz, amíg a zsír 9 kcalt, ezért ez a legrosszabb ötlet lenne.
Én sem értem, hogy jön ide a szénhidrát. Azt meg pláne nem, miért akarod zsírra cserélni, mikor a zsír, több, mint dupla annyi kalória. A "szénhidrát hízlal" legendából, annyi igaz, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátok után hamar éhes leszel ismét, és a CH vizet köt meg a szervezetben, tehát ha kevesebbet eszel belőle a felesleg előbb megy a budiba.
A fehérjebevitel emelése már jó ötlet. Pl. azért mert a fehérje jobban eltelíti az embert, mint a CH, tovább érzed magad jóllakottnak, tehát magas fehérjebevitel mellett könnyebben tartható a diéta.
"fehérje jobban eltelíti az embert, mint a CH"
Ez sem feltétlenül igaz. A rost például jobb telítési indexmutatóval rendelkezik, mint a fehérje, a rost pedig ugye egy szénhidráttípus, de amúgy a kommented többi részével egyetértek.
Köszi a válaszokat!
Akkor tehát nyugodtan mehet 3g ch/tskg? Pld.: egy fél kg-os teljeskiörlésű toast kenyér azt hiszem 270g ch. Mellé valamennyi zöldség,csírkemellsonka,2-3 db közepes meretű banán és vagy csirkemell sonka,vagy pulykamellsonkás sajkrém 100-200gram. Ez szerintem jó testépítő étel így.
Hát ez a fél kiló kenyér borzalmasan hangzik.
Legyen egy étkezwsre t szelet, egy másikra 10 deka bukgury egy harmadikra valami hüvelyes.
Egyél úgy ahogy jónak érzed.
Én sokáig, több évig, fogyás közben 100g alatt tartottam a cht személyes eü okok miatt is, és mert azt vettem észre, hogy kevesebb ch és több zsír mellett kevésbé vagyok éhes. Most már egy ideje kicsit lazítottam rajta, új ízek, változatosság kedvéért, így a keret nagyobb lett. A mindennapokban 80-130g közt szoktam cht fogyasztani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!